Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ κατά κυβέρνησης για 4 φωτιές τα τελευταία 24ωρα στο...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ κατά κυβέρνησης για 4 φωτιές τα τελευταία 24ωρα στο Νοσοκομείο Νίκαιας

Μαζί με την άμεση διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών, ζητείται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Νίκαιας σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές.

Τα απανωτά περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών μέσα σε ένα 24ωρο κι ένα παρόμοιο μόλις στις 17 Αυγούστου, στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας αναδεικνύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ , κατηγορώντας την κυβέρνηση για «απαξίωση» του ΕΣΥ.

Τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγα 24ωρα εκδηλώθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για έλλειψη μέτρων και μέσων πυρασφάλειας. Οι τρεις από αυτές μάλιστα σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών.

Ειδικότερα, την Παρασκευή περίπου στις 23.30, στον συνδετικό διάδρομο μεταξύ ΤΕΠ και Κτιρίου Μαντούβαλου του νοσοκομείου, εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστα αίτια σε συστάδα χαρτόκουτων.

Στη 01.40 του Σαββάτου, εστία πυρκαγιάς εντοπίστηκε σε χώρο της Α’ Χειρουργικής Κλινικής σε σωρό χαρτιών.

Στις 04.30 της ίδιας μέρας, άλλη εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, κοντά στη σκάλα εισόδου του οικήματος όπου στεγάζονται οι κοιτώνες των γιατρών, σε κάδο ακάθαρτου ιματισμού.

Είχε προηγηθεί στις 17 Αυγούστου, πυρκαγιά από άγνωστη αιτία σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής στο δεύτερο όροφο, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν θάλαμοι ασθενών και με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς να εξασφαλίζουν καν τις βασικές συνθήκες ασφάλειας για προσωπικό και ασθενείς.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η πολιτική της κυβέρνησης υποβαθμίζει το ΕΣΥ»

«Μέσα σε πέντε ώρες, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου, σημειώθηκαν τρεις πυρκαγιές στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και πριν λίγες ημέρες, με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.

Προσθέτει δε, ότι τα αίτια της πυρκαγιάς και το ενδεχόμενο εμπρησμού πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τις αρμόδιες αρχές.

Και υπογραμμίζει πως «την ίδια ώρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί η έλλειψη σύγχρονων και λειτουργικών συστημάτων πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία».

«Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα σημειώνεται κύμα παραιτήσεων γιατρών από το ΕΣΥ, ενώ τα μεικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ δεν μπορούν να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να καταλήξει πως «για ακόμη μία φορά αναδεικνύεται η απαξίωση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Το ΚΚΕ ζήτησε άμεση διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών

Επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε η βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, με αντικείμενο τη νέα πυρκαγιά στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας.

Η κυρία Μανωλάκου σημείωσε πως είναι «αδιανόητο να εκδηλώνονται μέσα σε λίγες μέρες δύο φωτιές στο ίδιο νοσοκομείο, με μεγάλους κινδύνους για τους ασθενείς, τους υγειονομικούς και όλο το προσωπικό, το οποίο μάλιστα προστρέχει για την κατάσβεσή τους», ενώ κατήγγειλε την έλλειψη μέτρων πυρασφάλειας.

Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε «μαζί με την άμεση διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου Νίκαιας σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, με ολοκληρωμένο σχέδιο πυρασφάλειας, ώστε να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι κλινικές»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας