Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Ο Πειραιάς μπορεί να γίνει η πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη» -...

«Ο Πειραιάς μπορεί να γίνει η πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη» – Ο οδικός χάρτης του ΥΠΕΞ

Ο κ.Γεραπετρίτης προανήγγειλε την επίσημη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα.

Στις δυνατότητες της στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας με την Ινδία στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη του στον αγγλόφωνο, ινδικό ειδησεογραφικό δίκτυο WION.

Ο κ. Γεραπετρίτης εκτίμησε πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο συνεργασίας μεταξύ μιας ναυτικής χώρας όπως η Ελλάδα με την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την Ινδία.

«Η Ελλάδα και η Ινδία μπορούν να ξεκινήσουν μια αμοιβαία επωφελή στρατηγική συνεργασία ενισχύοντας τις διμερείς σχέσεις και επενδύοντας στη συνδεσιμότητα. Για το σκοπό αυτό, οι θαλάσσιες υποδομές στην Ελλάδα, όπως το λιμάνι του Πειραιά, μπορούν να γίνουν πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη» είπε μεταξύ άλλων.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι το «εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων επιβεβαιώθηκε στην 8η Σύνοδο της Μεικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Ινδίας. Η πρόοδος στην εμπορική συνεργασία αντικατοπτρίζεται στα σχετικά στοιχεία, καθώς ο όγκος του διμερούς εμπορίου μας αυξήθηκε κατά 58% το 2022, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών», εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού στο ειδησεογραφικό δίκτυο WION.

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση κρατά ήδη ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Ινδία. Μόλις χτες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κοινοποιούσε τα συγχαρητήριά του «στους Ινδούς φίλους μας για την ιστορική προσγείωση του Chandrayaan-3 στη Σελήνη». Προαναγγέλλοντας μάλιστα την επίσημη επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας