Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝίκος Παππάς: Από την αριστερά ως το κέντρο για την Παράταξη της...

Νίκος Παππάς: Από την αριστερά ως το κέντρο για την Παράταξη της Νίκης

Περιοδεία του υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βέροια, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα

Ο Νίκος Παππάς, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνεχίζει τις περιοδείες του, ενόψει της διαδικασίας ανάδειξης ηγεσίας στο κόμμα. Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε σε και Πτολεμαΐδα, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με εκατοντάδες μέλη και φίλους – φίλες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για την Παράταξη της Νίκης, για τη νίκη της παράταξης».

«Στόχος μας είναι να χτίσουμε με αξιοπιστία την παράταξη που θα αναμετρηθεί με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη. Την παράταξη που εκτείνεται από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, να φτιάξουμε το κόμμα των μελών. Αυτό είναι το μείζον ζήτημα, αυτό που περιμένει από εμάς κάθε δημοκρατικός πολίτης. Μια αξιόπιστη εναλλακτική», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Δευτέρας. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τα λάθη και τις παραλείψεις μας και να δουλέψουμε με σύστημα, ενότητα και ευρύτητα για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Για την ανάγκη να καταστεί πολιτικό γεγονός η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, προκρίνοντας ως σημαντική τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συνάντησης των υποψηφίων προέδρων στις 7 Σεπτεμβρίου, μίλησε στην Κατερίνη το πρωί της Δευτέρας. «Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος για τις θέσεις, τις συγκλίσεις και τις διαφορές μας, να αυξηθεί το ενδιαφέρον και η προσέλευση προοδευτικών πολιτών στην κάλπη», ανέφερε.

Στη Βέροια, το βράδυ της Κυριακής, υπογράμμισε ότι «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να επαναβεβαιώσουμε την ταυτότητα του σύγχρονου κόμματος της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Όταν σήκωνα το χέρι μου στην Κεντρική Επιτροπή και ψήφιζα τη διακήρυξή μας, που λέει ότι είμαστε όλες οι θετικές παραδόσεις του αριστερού και προοδευτικού κινήματος, δεν το έκανα μόνο με το υψωμένο χέρι μου, το έκανα και με την ψυχή μου και με την καρδιά μου». Ενώ στην Καστοριά, το απόγευμα της Κυριακής, σημείωσε ότι «το δικό μας το καράβι μάς χωράει όλους. Από τις 10 του Σεπτέμβρη και μετά θα έχει σαφή κατεύθυνση και θα βεβαιωθούμε ότι όλοι τραβάμε κουπί προς την ίδια μεριά».

Ο Νίκος Παππάς, κατά τις τοποθετήσεις του, υπογράμμισε ότι «οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του οραματικού και προγραμματικού μας σχεδίου και μέσα στις συμμαχίες που πρέπει να χτίσουμε για να βαδίσει η Ελλάδα στον δρόμο της δικαιοσύνης, της περιβαλλοντικής ισορροπίας, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης».

Συνομιλώντας με μέλη και φίλους – φίλες του κόμματος στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής, αντίστοιχα, είπε: «Ζητάμε εντολή αναμέτρησης με τη Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί τον ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, όπως λέει, αλλά την ολόπλευρη διαρκή κρίση στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον». Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της περιοχής, επεσήμανε ότι «τα σχέδια Μητσοτάκη επιφυλάσσουν ένα μέλλον το οποίο απέχει πολύ από το όραμα της Δίκαιης Μετάβασης, με προστασία της ανάπτυξης, της κοινωνίας και της απασχόλησης».

Κατά την περιοδεία του, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στηλιτεύει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να λάβει μέτρα πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, επαναλαμβάνοντας ότι «ζούμε καταστροφικά αποτελέσματα με λιγότερες εστίες, αλλά με εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένων εκτάσεων, τις φωτιές να σταματάνε στη θάλασσα και δεκάδες ανθρώπινες ζωές να έχουν χαθεί. Και αυτό δεν είναι λόγω της κλιματικής κρίσης. Κλιματική κρίση έχουν και άλλες χώρες στον ευρωπαϊκό νότο. Η χώρα μας βιώνει μια βαθιά πολιτική κρίση, η οποία έχει ονοματεπώνυμο: Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σε σχέση με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η Ν.Δ. σημειώνει: «Η δική μας περίοδος, η περίοδος της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, της πολιτικής διαμόρφωσης σχέσεων με τις υπόλοιπες χώρες στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο, δεν είχε εντάσεις με την Τουρκία. Δεν είχαμε φθάσει στο χείλος της σύγκρουσης. Οι κουβέντες μας ήταν καθαρές και η χώρα ισχυρή. Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει συμφωνήσει με τον Ερντογάν κάτι που αποδομεί όσα κατακτήσαμε την περίοδο 2015 – 2019, κάτι που υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα και τη σταθερότητα στην περιοχή, να μην περιμένει συναινέσεις από τη δημοκρατική παράταξη και την αριστερά».

Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης, οι πρώην βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης και Σερρών, αντίστοιχα, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Λευτέρης Αβραμάκης, οι υποψήφιοι βουλευτές Χρήστος Ρόκος και Άρης Στυλιανού, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Θωμά, ο συντονιστής της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς, ο αναπληρωτής συντονιστής Μίλτος Οικονόμου, ο πρώην συντονιστής Χρήστος Δουΐτσης.

Στην ανοιχτή συζήτηση στην Κατερίνη, παρόντες και παρούσες ήταν ο πρώην βουλευτής Πιερίας, δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης και μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, Θανάσης Γκούνας, η πρώην βουλευτής και μέλος της Κ.Ε., Μπέττυ Σκούφα, η υποψήφια βουλευτής Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, ο πρώην δήμαρχος (του πρώην δήμου) Κορινού και μέλος της Ν.Ε., Νίκος Αβραμίδης, οι υποψήφιοι αντιπεριφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Ζησιμόπουλος και Αριστείδης Ρεμπάτσιος, ο συντονιστής της Ν.Ε. Πιερίας, Κωνσταντίνος Χατζηιωαννίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Ν.Ε.

Στην Βέροια, στην αντίστοιχη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην βουλευτής, Χρήστος Αντωνίου, ο αντιδήμαρχος Βέροιας, Στέλιος Ασλάνογλου, οι υποψήφιοι βουλευτές Φανή Γιωτάκη, Βαρβάρα Σαράντη, Πέτρος Τσαπαρόπουλος, Πολυτίμη Σαζακλίδου, οι συντονιστές των Ο.Μ., μέλη της Ν.Ε., υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στην Καστοριά, τον Νίκο Παππά υποδέχθηκαν η πρώην βουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο υποψήφιος βουλευτής Κώστας Γιαγκόπουλος, ο συντονιστής της Ν.Ε., Γιάννης Χατζηκυριακίδης, μέλη της Ν.Ε., δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και φίλοι – φίλες του κόμματος.

Στην Πτολεμαΐδα και στην Καστοριά, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συναντήθηκε και συνομίλησε, μεταξύ άλλων, με τον πρώην βουλευτή Κοζάνης, Γιώργο Ντζιμάνη, τα μέλη της Κ.Ε., Τάσο Πολιτίδη και Θεοδώρα Γούλιαρου, τους υποψήφιους βουλευτές Κοζάνης, Έφη Μιχελάκη και Σωκράτη Βατάλη, το μέλος της Κ.Ε. και υποψήφιο βουλευτή Κοζάνης, Κώστα Πασσαλίδη, την υποψήφια βουλευτή Γρεβενών, Φωτεινή Τζουβάρα, τον συντονιστή της Ν.Ε. Κοζάνης, Μάνο Γαβριηλίδη, τον συντονιστή της Ο.Μ. Κοζάνης, Σάκη Λότσιο, τον συντονιστή της Ο.Μ. Εορδαίας, Γιώργο Αμοιρά, τον συντονιστή της Ο.Μ. Τσοτυλίου, Γιάννη Κατιρτζόγλου, τον πρώην συντονιστή αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλη Μιχελάκη, το μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Τσίπρα, μέλη της Ν.Ε., των Ο.Μ. και του κόμματος.

Τοποθετήσεις σε όλες τις εκδηλώσεις έκανε και ο υπεύθυνος για την επικοινωνία της υποψηφιότητας του Ν. Παππά, πρώην βουλευτής Ημαθίας και πρώην υπουργός, Άγγελος Τόλκας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας