Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΗ υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στην υποδοχή...

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη

Αποτελεί ύψιστη χαρά να υποδεχόμαστε τον Πρώτο μεταξύ των Ίσων της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Δυτική Ελλάδα. Ο Πατριάρχης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες του Πύργου και της Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιώτητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, υποδέχθηκε στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης παρευρέθηκαν επίσης, η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά την άφιξη του Παναγιωτάτου, τιμές απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά το πέρας της υποδοχής, η κυρία Αλεξοπούλου δήλωσε:

«Αποτελεί ύψιστη χαρά να υποδεχόμαστε τον Πρώτο μεταξύ των Ίσων της Ορθοδοξίας, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στη Δυτική Ελλάδα. Ο Πατριάρχης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες του Πύργου και της Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Η ομιλία του Παναγιωτάτου για την Κοινή Αειφόρο Συνθήκη στο αστικό και φυσικό περιβάλλον, καθώς και οι σχετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδίδει μέγιστη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθούμε δράσεις για τις πράσινες μεταφορές, την ηλεκτροκίνηση, τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, αλλά και την προμήθεια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με τεχνολογίες μηδενικών ρύπων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας