Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣύσκεψη Πρωθυπουργού με μετεωρολόγους και ειδικούς: Tο φαινόμενο είναι σε εξέλιξη- Πρέπει...

Σύσκεψη Πρωθυπουργού με μετεωρολόγους και ειδικούς: Tο φαινόμενο είναι σε εξέλιξη- Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα

Το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο – συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο.

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία υπό τον Πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, με την παρουσία Υπουργών, Μετεωρολόγων και του Κ. Αγοραστού.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα με πολύ περισσότερο νερό από αυτό που έπεσε στον Ιανό – Το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο – συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο.

Έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, Αγοραστό, μετεωρολόγους και ΠΣ συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία κ κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κα).

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής – αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς κλπ και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και του ΔΕΔΔΗΕ γιατί είχε πολλές διακοπές ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη με ΠΘ συμμετείχαν Κικίλιας, Οικονόμου, Μπρατάκος, Τριαντόπουλος, Τουρνάς, Κοντογεώργης, ΓΓ Παπαγεωργίου, Αρχηγός και επιτελείς ΠΣ  και με τηλεδιάσκεψη Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Θα γίνει δήλωση από Κικίλια και Τριαντόπουλος θα μεταβεί αύριο στην περιοχή για καταγραφή και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας