Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕυρωβουλευτής Κουντουρά προς Κομισιόν: Αίτημα για ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανακούφιση...

Ευρωβουλευτής Κουντουρά προς Κομισιόν: Αίτημα για ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανακούφιση των πληγέντων

Οι περιουσίες των ανθρώπων και όλων των επαγγελματιών, όπως κτηνοτροφικές μονάδες, τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις, καλλιέργειες αλλά και αιωνόβιοι ελαιώνες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Την άμεση ανάγκη να εξασφαλιστεί η οικονομική στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων πληγέντων στην Ελλάδα από τις βιβλικές καταστροφές των πλημμυρών και πυρκαγιών στη χώρα τον τελευταίο μήνα, ζητά με κατεπείγουσα ερώτησή της προς την Κομισιόν η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έλενα Κουντουρά.

Η ελληνίδα ευρωβουλευτής στην ερώτησή της «αναδεικνύει την κρισιμότητα να στηριχθούν με επαρκή ευρωπαϊκά κονδύλια και προγράμματα οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και αγρότες των περιοχών της χώρας που έχουν υποστεί ολική καταστροφή και ανυπολόγιστες ζημιές στις περιουσίες τους, τις επιχειρήσεις τους και στην επαγγελματική τους δραστηριότητα».

Στην ερώτησή της η κ. Κουντουρά αρχίζει με «την τεράστια πυρκαγιά στο Δάσος Δαδιάς–Λευκίμης–Σουφλίου στον Έβρο, η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην Ευρώπη», που σηματοδοτεί «μια άνευ προηγουμένου εθνική και ευρωπαϊκή οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή».

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, προσθέτει, «έχουν φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους, τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και επαγγελματίες των περιοχών αυτών. Οι περιουσίες των ανθρώπων και όλων των επαγγελματιών, όπως κτηνοτροφικές μονάδες, τουριστικά καταλύματα, επιχειρήσεις, καλλιέργειες αλλά και αιωνόβιοι ελαιώνες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Οι αποζημιώσεις που έχει υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση δεν επαρκούν για να καλύψουν την τεράστια εθνική καταστροφή».

Καταλήγοντας ερωτά:

Τί μέτρα προτίθεται να πάρει η Επιτροπή για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα; Ποιά είναι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που μπορούν να κινητοποιηθούν;

Αν υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανακούφιση των κατοίκων, επαγγελματιών και αγροτών από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας