Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Χρήστος Στυλιανίδης

Νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Χρήστος Στυλιανίδης

Στην σχετική ενημέρωση προέβη πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης αναλαμβάνει με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την θέση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στη θέση του παραιτηθέντα Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης θα είναι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας.

Να σημειωθεί ότι η εκ νέου υπουργοποίηση του πρώην υπουργού Πολιτικής Προστασίας, αποτελεί έκπληξη, καθώς, δεν ήταν λίγες οι φωνές που του απέδιδαν μέχρι πρότινος, σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση ετοιμότητας που παρουσίαζε το υπουργείο του κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2023.

Λίγα λόγια για τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο διαδέχθηκε ο Βασίλης Κικίλιας. Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία.

Έχει διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων (2014-2019), συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασθένεια ιού Έμπολα και ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προώθηση και Προστασία των Θρησκευτικών Ελευθεριών και Πεποιθήσεων.

Έχει διατελέσει, επίσης, ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014 για την Κύπρο, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δύο διαφορετικές περιόδους (2013-2014 και 1998-1999) και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου ως βουλευτής του ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Το 2012 εξελέγη στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, της οποίας υπήρξε μέλος από το 2006 έως το 2011.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας