Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Μπλόκο» στην χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών» επιμελείται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Μπλόκο» στην χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών» επιμελείται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στέκεται απέναντι στα εγκληματικά νεοναζιστικά μορφώματα, και καταθέτει τροπολογία που επικαιροποιεί και συμπληρώνει το νομικό καθεστώς της αναστολής χρηματοδότησής τους.

Τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας – Τροποποιήσεις ν. 4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις» που έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Η τροπολογία που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη προβλέπει την τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022 ως εξής:

«Σε περίπτωση καταδίκης σε οποιονδήποτε βαθμό ή άσκησης δίωξης και επιβολής προσωρινής κράτησης κατά το άρθρο 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας ή εκείνου που ασκεί την πραγματική διεύθυνση κόμματος ή κατά περισσοτέρων του ενός πέμπτου (1/5) των βουλευτών ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός πέμπτου (1/5) των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, αναστέλλεται κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση μετά από απόφαση της Βουλής με ονομαστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών».

Στην Αιτιολογική Έκθεση της τροπολογία, που συνυπογράφεται και από όλους τους βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ επισημαίνεται ότι η παρ. 1 του άρθρου 6 του ΠΔ 15/2022 «χρήζει συμπλήρωσης σύμφωνα με τη ratio της , ώστε η εφαρμογή της να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις άμεσης ή έμμεσης διοχέτευσης της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων για τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων».

«Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στα εγκληματικά νεοναζιστικά μορφώματα, καταθέτει σήμερα τροπολογία που επικαιροποιεί και συμπληρώνει το νομικό καθεστώς της αναστολής χρηματοδότησης. Η ρύθμιση, με την πρότασή μας θα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις άμεσης ή έμμεσης διοχέτευσης της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης των πολιτικών κομμάτων για τη στήριξη εγκληματικών δραστηριοτήτων. Σε αυτή τη μάχη τα κόμματα του δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Δρ Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Οξφόρδης, Παναγιώτης Δουδωνής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας