Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς αλβανική κυβέρνηση για δίκη Μπελέρη

Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς αλβανική κυβέρνηση για δίκη Μπελέρη

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε γνώστη της υπόθεσης Μπελέρη με την σημείωση «αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να τηρήσουν τη δέουσα διαδικασία σύμφωνα με τους νόμους».

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αναμένει να τηρηθεί το γράμμα της εγχώριας νομοθεσίας στην υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου της Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, είναι το μήνυμα που έστειλε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στις στις αλβανικές αρχές.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε «γνωρίζουμε την υπόθεση (της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη) και αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές να τηρήσουν τη δέουσα διαδικασία σύμφωνα με τους νόμους (της χώρας)».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης συνελήφθησαν και κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της ενεργούς διαφθοράς στις εκλογές. Ο φάκελός του έχει παραπεμφθεί για εκδίκαση στο Πρωτοδικείο του Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος. Η πρώτη προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία, ενόψει της δίκη τους, έχει οριστεί για την Πέμπτη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας