Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΜπαράζ επαφών Γεραπετρίτη στο περιθώριο της Συνέλευσης ΟΗΕ - Οι προτεραιότητες του...

Μπαράζ επαφών Γεραπετρίτη στο περιθώριο της Συνέλευσης ΟΗΕ – Οι προτεραιότητες του ΥΠΕΞ

Προτεραιότητα του κ. Γεραπετρίτη είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας, ως μη-μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-2026.

Στη Νέα Υόρκη θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει από τις 18 ως τις 23 Σεπτεμβρίου στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΞ, προτεραιότητα του κ. Γεραπετρίτη είναι η προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας, ως μη-μονίμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη διετία 2025-2026 και η προβολή των θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Στο πρόγραμμα υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνονται συναντήσεις υψηλού επιπέδου, διμερείς και πολυμερείς επαφές με υπουργούς Εξωτερικών από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, καθώς και συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και περιφερειακών οργανισμών.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει σε τριμερείς συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

 

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί τετραμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Κροατίας. Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος σε συνομιλίες υψηλού επιπέδου για την ευρω-ατλαντική συνεργασία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, ενώ θα παραστεί σε Διατλαντικό Δείπνο που διοργανώνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Θα έχει επίσης, επαφές με την ηγεσία των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας