Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣυνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ ‘Οστιν στη...

Συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ ‘Οστιν στη Γερμανία

Ο κ.Δένδιας επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση αφορούσε στην περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ.

Με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στο Ραμστάιν της Γερμανίας, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στο Χ ο κ. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Συζητήσαμε για την περαιτέρω εμβάθυνση της Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης Ελλάδος και ΗΠΑ».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας συμμετέχει στην σύσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία (Ukraine Defence Contact Group), η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, στην Αεροπορική Βάση του Ραμστάιν.

Όπως γίνεται γνωστό, ο κ.Δένδιας επιβεβαίωσε «τη συνεπή και ακλόνητη στάση της Ελλάδας για υποστήριξη της Ουκρανίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της, εναντίον της ρωσικής εισβολής. Η εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ευρώπης» διευκρινίζει σε ανάρτησή του ο Έλληνας υπουργός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας