Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΙστορική ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Θα αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο την αναθεωρητική...

Ιστορική ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Θα αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας

Μια ιστορικής σημασίας ομιλία θα πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αναμένεται, παρουσία ηγετών από όλο τον κόσμο, να καταγγείλει από το βήμα του ΟΗΕ την επιθετικότητα και την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας, αποδομώντας παράλληλα τις καταγγελίες του Ταγίπ Ερντογάν περί απάνθρωπης συμπεριφοράς της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες.

«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα που έχει ταχθεί χωρίς περιστροφές και αμφιταλαντεύσεις υπέρ της Δύσης», αναμένεται να τονίσει μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα του ΟΗΕ, αποκαλύπτοντας τον υπονομευτικό ρόλο του Καθεστώτος Ερντογάν.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στο GOV NEWS κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Μητσοτάκης θα «καταρρίψει» βήμα – βήμα τα όσα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν για επιθετική στάση της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, επισημαίνοντας όλες τις ενέργειες της Τουρκίας προς την κατεύθυνση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το καθεστώς Ερντογάν «ωθεί» οργανωμένα τους μετανάστες προς την Ελλάδα και την Ε.Ε., προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις και να προκαλέσει προβλήματα.

Επίσης, ο πρωθυπουργός, δείχνοντας σχετικούς χάρτες και φωτογραφίες θα αναδείξει την αναθεωρητική στάση της Τουρκίας που απειλεί να εισβάλει σε νησιά του Αιγαίου και θα παρουσιάσει όλες τις τελευταίες, αλλά και παλαιότερες, παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στην γενοκτονία που υπέστησαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, μιλώντας για τον Πόντο και την Σμύρνη, ενώ θα αναφερθεί και στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης οι οποίοι από περίπου 180.000 το 1950 σήμερα αριθμούν περίπου 5.000.

Σύμφωνα με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου στις προθέσεις του κ. Μητσοτάκη είναι να αναδείξει όλες τις πτυχές των τουρκικών προκλήσεων με στοιχεία, αριθμούς και ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες και χάρτες.

Παράλληλα, όπως τόνισαν στο GOV NEWS κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί αναλυτικά στον νέο γεωστρατηγικό και κατά προέκταση γεωπολιτικό ρόλο που αναλαμβάνει η Ελλάδα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι η χώρας μας αποτελεί «πυλώνα σταθερότητας και ισχύος στην ευρύτερη περιοχή»..

Να σημειωθεί ότι το κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ «βαρύ», καθώς καθημερινά αυξάνονται οι Αμερικανοί Γερουσιαστές και Βουλευτές, που μιλούν για υπονομευτική στάση της Τουρκίας απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, εντείνονται οι πιέσεις προς τον πρόεδρο Μπάιντεν προκειμένου να λάβει πιο αυστηρά μέτρα κατά της Τουρκίας, εφόσον ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίσει να συνομιλεί και να «κλείνει» συμφωνίες με την Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.