Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣύσκεψη στο Μαξίμου με στόχο τη μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων...

Σύσκεψη στο Μαξίμου με στόχο τη μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Στ. Παπασταύρου και Ά. Σκέρτσος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γ. Μπρατάκος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής Χ. Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Πετραλιάς, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρ. Λυκουρέντζος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την εξέλιξη της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και της καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η εξέλιξη των αυτοψιών και εξετάστηκαν τρόποι επιτάχυνσης επεξεργασίας των αιτήσεων, ώστε να μειωθεί ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Εξετάστηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν την αποζημίωση καλλιεργειών και τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την αποζημίωση και αναπλήρωση ζωικού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας