Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΝέα επίθεση Σκουρλέτη: Κοροϊδία το σύνθημα Κασσελάκη «πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια...

Νέα επίθεση Σκουρλέτη: Κοροϊδία το σύνθημα Κασσελάκη «πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας»

Όπως παρατήρησε ο κ.Σκουρλέτης «Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ονόματός του» κατά την προεκλογική περίοδο ανάδειξης νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολέθριο χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης το ενδεχόμενο να μην γίνει συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπως έχει προαποφασιστεί, με τον πρώην γραμματέα του κόμματος να «καρφώνει» για «μεταπολιτική» και «μεταδημοκρατία» τον Στέφανο Κασσσελάκη.

Θεωρούμε ότι με την ανάδειξη Κασσελάκη λύθηκαν τα προβλήματα; Δεν υπάρχουν τρέχοντα ζητήματα στον ΣΥΡΙΖΑ; Η πολιτική γραμματεία πρέπει να τοποθετηθεί σε θέματα πολιτικών κατευθύνσεων» σχολίασε πριν λίγο σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αν παραδοθούμε σε ένα απολύτως προεδρ κεντρικό και προσωποπαγές κόμμα ίσως να μην χρειάζεται (σ.σ. να συγκληθούν τα όργανα) αλλά δεν έχουμε συμφωνήσει γι’ αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας, δε, τις «χρεώσεις κρίσιμων θέσεων μέσω ανακοινώσεων του γραφείου τύπου και χωρίς να συζητήσουμε», ο Πάνος Σκουρλέτης είπε «αυτά δεν είναι ούτε στις παραδόσεις ούτε συνάδουν με δημοκρατική λειτουργία.

Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου και έλα να ψηφίσεις, να τον κοροϊδεύουμε ότι αυτός καθορίζει τις τύχες του κόμματος και να του αρνούμαστε να συμμετέχει σε ζητήματα καθημερινής πολιτικής έστω και δια οργάνων».

 

Ο κ.Σκουρλέτης συνέχισε με τους ίδιους πύρινους τόνους δανειζόμενος την «οπτική γωνία» Τσακαλώτου, «Δεν αντιλαμβάνομαι στην πράξη το “αδιαμεσολάβητα”. Έχει άλλου είδους στοιχεία μεταπολιτικής και μεταδημοκρατίας» σχολίασε.

Αναφερόμενος στην πανελλαδική συζήτηση των μελών της «Ομπρέλας» το Σαββατοκύριακο, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «κατατέθηκε η αγωνία για την προοπτική του τόπου. Αν έβαζα τίτλο θα ήταν “κραυγή αγωνίας για την ριζοσπαστική και ανανεωτική αριστερά”».

Πρόσω ολοταχώς προς… μετασχηματισμό

«Εκείνο που οι περισσότεροι συμφώνησαν ήταν ότι πρέπει να συγκληθούν τα όργανα, πρέπει να γίνει το συνέδριο στην ώρα του και μέσα από ψύχραιμη θεώρηση προέκυψε το ερώτημα ποιο είναι το μέλλον αυτού του χώρου. Υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις για έναν μετασχηματισμό – λέγεται – του χώρου σε μια δημοκρατική παράταξη. Αυτό δεν ήταν κανενός εντολή και ούτε το συμφωνήσαμε πριν από έναν χρόνο» συμπλήρωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στην ερώτηση, τέλος, για το αν πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σωστά με βάση τις υποψηφιότητες επέλεξε να μην τοποθετηθεί πριν τις εκλογές αλλά δεν θεωρώ σωστό ότι επέτρεψε να μιλήσει για τα γεγονότα με διαρροές και μετά τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας όφειλε να μην επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ονόματός του». 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας