Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕπίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία και τον Ζόραν Ζάεφ πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας

Επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία και τον Ζόραν Ζάεφ πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Ζάεφ είχε προσκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ανταποδώσει τη φιλοξενία από τον Μάιο του 2022, όταν ήταν ο ίδιος κεντρικός προσκεκλημένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιωτική επίσκεψη στο σπίτι του Ζόραν Ζάεφ πραγματοποιεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έτσι, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στη Στρούμνιτσα της Βόρειας Μακεδονίας, για ιδιωτική επίσκεψη στον κ. Ζάεφ, ο οποίος αναμένεται να τον υποδεχθεί στο σπίτι του.

Η επίσκεψη έρχεται μετά από πρόσκληση του πρώην πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Ζάεφ είχε προσκαλέσει τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής του, όταν ήταν ο ίδιος κεντρικός προσκεκλημένος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2022, για να ανταποδώσει τη φιλοξενία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ είναι Πρόεδρος της κεντροαριστερής Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Μακεδονίας και διετέλεσε κατά διαστήματα πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, εποχή κατά την οποία υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τον Ιανουάριο του 2020 παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουλίου του 2020 για δεύτερη θητεία. Τον Οκτώβριο του 2021 παραιτήθηκε για δεύτερη φορά από την πρωθυπουργία της χώρας με κύρια αιτία την ήττα του στις δημοτικές εκλογές στη περιφέρεια των Σκοπίων αλλά απέσυρε την παραίτηση του και παρέμεινε πρωθυπουργός της χώρας έως το 2022.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας