Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠέτρος Παππάς: Κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι στον ΣΥΡΙΖΑ

Πέτρος Παππάς: Κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι στον ΣΥΡΙΖΑ

«Στην αιχμή της αλλαγής του χρόνου» προσδιόρισε το συνέδριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος ώστε να είναι «συντεταγμένο και πετυχημένο».

Αμέσως μετά την σφοδρή επίθεση του Πάνου Σκουρλέτη, εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χαρακτηρίζοντας κοροϊδία από μέρους του το σύνθημα προς τους πολίτες, «πάρτε στον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας», στην αντεπίθεση πέρασε ο Βουλευτής Πέτρος Παππάς.

«Αυτό το οποίο είναι σημαντικό, είναι να οδηγηθούμε σε ένα συντεταγμένο πετυχημένο συνέδριο», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, «το οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνει και λίγο αργότερα» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφερόμενος στον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος.

Λίγο προηγούμενα ο κ.Σκουρλέτης είχε χαρακτηρίσει «Ολέθριο» το ενδεχόμενο να μην γίνει συνέδριο στον ΣΥΡΙΖΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπως έχει προαποφασιστεί, με τον κ.Παππά να επαναδιατυπώνει το αίτημα, υπό τη μορφή πρότασης. «Εγώ θα το προσδιόριζα στην αιχμή της αλλαγής του χρόνου αλλά αυτό δεν είναι κάτι το οποίο προφανώς θα αποφασίσω ή θα εισηγηθώ εγώ» είπε συγκεκριμένα.

«Εγώ νομίζω ότι πρέπει καταρχήν να συνεδριάσουν όλα τα όργανά μας. Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε ένα Συνέδριο. Θα πω ότι ο χρόνος είναι όντως λίγος και νομίζω ότι αυτή είναι και η άποψη των δύο γραμματέων του κόμματος. Έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές την επόμενη και την μεθεπόμενη Κυριακή και ο σκοπός δεν είναι να γίνει τάχιστα το συνέδριο. Είναι να γίνει πετυχημένα το συνέδριο. Τώρα, ένα ή δύο μήνες πάνω κάτω δεν θεωρώ ότι θα σημάνουν κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Όπως είπε, τα 40-45 χιλιάδες νέα μέλη τα οποία ενεγράφησαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση που έγινε για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πρέπει να ενταχθούν στις οργανώσεις μελών και στην κομματική ζωή. «Οπότε οφείλουμε να εντάξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Οφείλουμε να κάνουμε ένα συνέδριο πραγματικά από τη βάση μας. Άρα νομίζω ότι αν τελικά τα όργανα, που τα όργανα θα αποφασίσουν, δώσουν λίγο παραπάνω χρόνο, καλό θα κάνουν στη λειτουργία του κόμματος» επισήμανε.

«Ο στόχος μας είναι πραγματικά να προχωρήσουμε ενωμένοι»

Σχετικά με το ζήτημα της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάδειξη του κ. Κασσελάκη ως νέου προέδρου του κόμματος, ο κ. Παππάς εξέφρασε την πεποίθηση και την προσδοκία πως «η μεγάλη πλειοψηφία τόσο των στελεχών όσο και της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μάλιστα επιχειρούμε και νομίζω θα καταφέρουμε να διευρύνουμε, θα παραμείνουμε ενωμένοι στον κοινό σκοπό, θα κάνουμε αυτό το μεγάλο άλμα στο μέλλον για την ανασυγκρότηση της σύγχρονης Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης στη χώρα».

«Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης έτεινε και χείρα φιλίας ακόμα και στις φωνές εκείνες οι οποίες αντέδρασαν στην εκλογή του. Είπε ότι δίνει χώρο και στην οργή ακόμα.

»Οπότε τείνοντας αυτή τη χείρα φιλίας, νομίζω ότι τα στελέχη, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του στελεχιακού δυναμικού, θα λάβει αυτή την χείρα φιλίας και θα προχωρήσουμε ενωμένοι. Δεν μας περισσεύει κανείς. Δεν προχωράμε με τη λογική των διαιρέσεων και νομίζω ότι θα εφαρμόσουμε και αυτό το οποίο είναι το πρόταγμα και του προέδρου αλλά και της βάσης μας. Να προχωρήσουμε σαν μια ενιαία παράταξη χωρίς τάσεις, υπό την έννοια των φραξιών τάσεις, με έναν ενιαίο στόχο, αυτόν της διακυβέρνησης της χώρας. Με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα σύγχρονο, το οποίο θα καταθέσουμε σύντομα στον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

«Αν κάποιος δεν μπορεί, αλλά αυτό θεωρώ ότι θα αφορά μια μικρή αριθμητικά ομάδα στελεχών, κάποια άτομα, κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι πουθενά, αλλά ο στόχος μας δεν είναι αυτός. Ο στόχος μας είναι πραγματικά να προχωρήσουμε ενωμένοι, να δούμε όλα αυτά τα πολλά τα οποία μας ενώνουν» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας