Σταθεροποίηση των τιμών του ψωμιού στο ράφι ζήτησε από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου.
To υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωσε την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας ότι η ΔΙΜΕΑ ελέγχει συστηματικώς τα μεικτά περιθώρια κέρδους στον κλάδο της αλευροβιομηχανίας και πως, σε περίπτωση που διαπιστωθούν περιπτώσεις αθέμιτης κερδοφορίας στις κατηγορίες των αλεύρων, θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα.
Επίσης, ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους των Αρτοποιών να «συγκρατήσουν», το δυνατό, σταθερές τις τιμές του ψωμιού για τους καταναλωτές, με την Ομοσπονδία να επαναφέρει κάποια από τα πάγια αιτήματα του κλάδου.
Έμφαση δόθηκε στο φλέγων αίτημα του κλάδου για τη χρήση του όρου «φούρνος» μόνο από τις επιχειρήσεις που ολοκληρώνουν στον εσωτερικό τους χώρο όλο τον κύκλο παραγωγής προϊόντων αρτοποιίας, από την επεξεργασία των πρώτων υλών μέχρι την τελική έψηση αυτών.