Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜ. Βορίδης: Προφανώς και δεν υπήρξε επιμέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων για το...

Μ. Βορίδης: Προφανώς και δεν υπήρξε επιμέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ΟΑΚΑ

Είναι η μόνη κυβέρνηση που έχει δεσμεύσει ποσά, 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ. Ξεκίνησε η διαδικασία της μελέτης. Προκηρύχθηκε η μελέτη, ο διαγωνισμός, μεγάλος διαγωνισμός, διεθνής, γιατί τα ποσά ήταν μεγάλα.

Προφανώς και δεν υπήρξε επιμέλεια των προηγούμενων κυβερνήσεων για το ζήτημα του ΟΑΚΑ, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης. «Υπήρξε διαχρονική παράλειψη για τη συντήρηση αυτών των εγκαταστάσεων – και όχι μόνο αυτών. Εγκαλείται σήμερα η κυβέρνηση, η οποία είναι η μόνη που έχει μεριμνήσει για το ζήτημα αυτό» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης «το 2021 δεσμεύτηκαν ποσά. Είναι η μόνη κυβέρνηση που έχει δεσμεύσει ποσά, 57 εκατ. ευρώ για το ΟΑΚΑ. Ξεκίνησε η διαδικασία της μελέτης. Προκηρύχθηκε η μελέτη, ο διαγωνισμός, μεγάλος διαγωνισμός, διεθνής, γιατί τα ποσά ήταν μεγάλα. Ο διαγωνισμός στην πρώτη φάση του υπήρξε άγονος. Η έκθεση η πρώτη, το 2020, εξ όσων γνωρίζω και όσα διάβασα στα ΜΜΕ, τη λέξη ‘’επικίνδυνο από στατικής πλευράς’’ δεν τη λέει. Το ‘’προβλήματα από επικίνδυνο στατικά’’ είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Είναι τελείως διαφορετικό να έχεις μια έκθεση ή ένα συμπέρασμα ή μια αναφορά που να λέει ‘’ξέρετε εδώ υπάρχουν πράγματα τα οποία πρέπει να τα φροντίσουμε’’ και τελείως διαφορετικό το να έχεις μια έκθεση ή μια που σου λέει ‘’εδώ έχω πρόβλημα στατικότητας’’».

«Αυτός ο οποίος λέει ότι δεν πρέπει να μπει κόσμος μέσα είναι αυτός που χαρακτηρίζει ‘’επικίνδυνο από στατικής πλευράς’’. Αυτό έγινε προχθές, το 2023, που κλείνει (το ΟΑΚΑ). Την προηγούμενη Παρασκευή ή Πέμπτη, παραδίδεται η μελέτη που αναφέρεται σε κίνδυνο στατικότητας. Με το που αναφέρεται ο κίνδυνος στατικότητας (το ΟΑΚΑ) κλείνει» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Εκτός τόπου και χρόνου οι τοποθετήσεις Κασσελάκη»

Σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη από τη Θεσσαλία για ανυπαρξία κράτους, ο υπουργός τις χαρακτήρισε εκτός τόπου και χρόνου «για τον απλούστατο λόγο, ότι ο κρατικός μηχανισμός κάτω από ακραία φυσικά φαινόμενα, ανεπανάληπτα και άνευ προηγουμένου έχει κάνει χιλιάδες διασώσεις. «Το ‘’ανύπαρκτο κράτος που δεν το βλέπει κανείς’’… Έχουν γίνει χιλιάδες απαντλήσεις έχουν φτιαχτεί ατελείωτες βλάβες της ΔΕΗ. Το κράτος και υπάρχει, και ήρθε να γιατρέψει πληγές που προήλθαν από μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Ο κ. Κασσελάκης έκανε μια τοποθέτηση που μηδενίζει την παρουσία τη συνεισφορά του κράτους. Το κράτος είναι παρόν. Στο μυαλό του Κασσελάκη το κράτος είναι απόν».

Το κράτος, δήλωσε ο κ. Βορίδης, δεν είναι ένα υπάλληλος για να καθαρίσει τις λάσπες μέσα στο σπίτι, η έννοια της παρουσίας του κράτους είναι ότι δίνει τα 6.600 ευρώ με πάρα πολύ γρήγορο και αυτοματοποιημένο τρόπο ώστε ο άνθρωπος που είναι στις λάσπες να καθαρίσει το σπίτι, και αν χρειαστεί να πάρει καινούργια έπιπλα να μπορέσει να το ξαναφτιάξει αυτή είναι η παρουσία του κράτους.

«Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι κάτω μέσα μια πραγματική δυσκολία και πρωτόγνωρα φαινόμενα τα οποία δημιουργούν μεγάλη πίεση στο μηχανισμό θα βγαίνουμε να πανηγυρίζουμε για ‘’το τι ωραία που είναι τα πράγματα’’. Προφανώς υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες… Από το να πεις αυτό, μέχρι να πεις ‘’το κράτος δεν υπάρχει πουθενά’’ αυτός ο μηδενισμός, τη στιγμή που υπάρχει πείρα των ανθρώπων για την παρουσία όλου του κρατικού μηχανισμού, έχει απόσταση» σχολίασε.

Αυτοδιοικητικές εκλογές και Μπέος

«Έχουμε δώσει υποστήριξη σε 13 περιφερειάρχες και σε τρεις δημάρχους και αυτός είναι ο στόχος (η νίκη)» σημείωσε ο Μάκης Βορίδης.

Ερωτηθείς δε, για το αν η κυβέρνηση στηρίζει τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο υπουργός απάντησε χαριτολογώντας ότι «τον στηρίζουμε τόσο ακριβώς όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς το ίδιο όμως».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας