Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Συναινέσεις» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συνέστησε η ΠτΔ στον πρόεδρο του...

«Συναινέσεις» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων συνέστησε η ΠτΔ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι πληγέντες «δεν πρέπει να ξεχαστούν με τίποτε» υπογράμμισε ο κ. Κασσελακης εν είδη δέσμευσης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι δραματικές συνέπειες των φυσικών καταστροφών βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου που είχαν μπροστά στις κάμερες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη συνάντηση «γνωριμίας» που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Κασσελάκης φορώντας κοστούμι και γραβάτα συναντήθηκε για πρώτη φορά με την κυρία Σακελλαροπούλου μετά την ανάδειξή του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την Πρόεδρο να του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

«Ανάγκη άμεσης αρωγής στους πλημμυροπαθείς»

«Είδα χθες δια ζώσης τα προβλήματα. Πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη από άμεση αρωγή από την πολιτεία. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας ως αξιωματική αντιπολίτευση θα το κάνουμε» είπε ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

«Συνεργασία όλων στις προκλήσεις»

«Το εύχομαι γιατί η κλιματική κρίση είναι εδώ και δυστυχώς τα πράγματα δεν θα γίνουν πιο εύκολα σύντομα» δήλωσε από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου, τονίζοντας πως «ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι πάντα έτοιμος, όπως και όλοι, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες».

«Στη Θεσσαλία είχε μεγάλη ένταση το φαινόμενο και δημιουργήθηκαν μεγάλες ανατροπές στη ζωή των ανθρώπων και στον Έβρο είναι συγκλονιστικά αυτά που ζήσαμε» τόνισε υπογραμμίζοντας την ανάγκη διαμόρφωσης πολιτικών συναινέσεων ώστε να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις. «Χρειάζονται συναινέσεις, όπου μπορεί να αναζητούνται συναινέσεις. Χρειάζεται συνεργασία όλων για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις» επισήμανε συγκεκριμένα η ΠτΔ.

Ο κ. Κασσελακης σημείωσε με τη σειρά του πως οι πληγέντες «δεν πρέπει να ξεχαστούν με τίποτε». «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και θα μας ακολουθεί για αρκετό καιρό και αυτό καθιστά την επένδυση στην πρόληψη όλο και πιο σημαντική. Εμείς στον βαθμό που υπάρχει επένδυση στην πρόληψη με βιώσιμο τρόπο βεβαίως θα είμαστε υπέρ της συναίνεσης» ανέφερε.

«Θα καλλιεργήσουμε την εποικοδομητική συζήτηση με την Πρόεδρο»

«Είχαμε μια εκτενή συζήτηση σε εξαιρετικά θερμό κλίμα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «βεβαίως και μιλήσαμε και για συναινέσεις, αλλά συγχρόνως από μεριάς μου ανέφερα και θέματα της ομογένειας και των αποδήμων και βεβαίως όσα είδα στην περιοδεία μου σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα».

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι ήταν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση «και θα την καλλιεργήσουμε με την Πρόεδρο και στα επόμενα χρόνια», ενώ επισήμανε ότι συζήτησαν και για την επικείμενη επίσκεψη του στην Κύπρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας