Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣε Αναδιανομή αδιάθετων βιβλίων προβαίνει το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής για το 2023

Σε Αναδιανομή αδιάθετων βιβλίων προβαίνει το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής για το 2023

Δικαιούχοι είναι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν.

Την ερχόμενη Παρασκευή 6 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η αναδιανομή των αδιάθετων βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων, για το 2023, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Η αναδιανομή των βιβλίων θα γίνει από τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

 

Όπως επισημαίνεται, θα ακολουθείται σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα συμβεβλημένα, με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, σε όσους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων δικαιούχων που δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους ως και τις 28/9/23.

Για την παραλαβή των δωρεάν βιβλίων, οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

α) Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

  • Σε περίπτωση που ο δικαιούχος αδυνατεί να παραλάβει αυτοπροσώπως τα βιβλία, η παραλαβή μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο, το οποίο πρέπει να διαθέτει, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, και εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου από οποιαδήποτε δημόσια αρχή.
  • Επιτρέπεται μόνον η επιλογή βιβλίων και όχι άλλων ειδών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και χρήσιμες πληροφορίες και για τον κατάλογο των συμβεβλημένων, με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, βιβλιοπωλεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (Αγροτική Εστία – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες http://apps.opekaservices.gr/agrotiki_estia/bibliopoleia_list/bibliopoleia.php)

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας