Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕλληνοτουρκικάΓεραπετρίτης: Καμία υποχώρηση σε θέματα κυριαρχίας με την Τουρκία

Γεραπετρίτης: Καμία υποχώρηση σε θέματα κυριαρχίας με την Τουρκία

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθάρισε πως ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Βουλή θα συναινέσουν σε μια κατάσταση που θα υποβαθμίζει την εθνική μας γραμμή και συμφέροντα.

Μήνυμα πως η χώρα μας στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει παραχωρήσεις που θα πλήξουν τα εθνικά της συμφέροντα και την κυριαρχία της, έστειλε από τη Βουλή, ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.

Απαντώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθάρισε πως ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή θα συναινέσουν σε μια κατάσταση που θα υποβαθμίζει την εθνική γραμμή και συμφέροντα.

«Είναι σαφές, όπως και ο πρωθυπουργός είπε, ότι η όποια υποχώρηση, η σχετικότητα δηλαδή των επιχειρημάτων, έχει να κάνει μόνο με τις αρχικές μας θέσεις συζήτησης. Όταν ξεκινούμε μια συζήτηση έχουμε θέσεις. Από αυτές τις αρχικές θέσεις, όταν θα προχωρήσει η συζήτηση αυτή θα υπάρξουν ενδεχομένως κάποιες παραχωρήσεις για να υπάρξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση με όριο τη βασική γραμμή της υποστήριξης των εθνικών συμφερόντων», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε:

«σε μια συζήτηση που θ’ ανοίξει με τη γείτονα και δεν μπορεί να αφορά θέματα κυριαρχίας, υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν και ορισμένες αποκλείσεις από την αρχική μας θέση που δεν μπορεί να είναι επιζήμια για τα εθνικά θέματα ούτε να αφορά θέματα κυριαρχίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας