Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΠΑΣΟΚ: Περνάει κρίση λόγω του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

ΠΑΣΟΚ: Περνάει κρίση λόγω του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με θέμα τη ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με θέμα τη ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Εκεί φάνηκε πως υπάρχει μεγάλος αριθμός βουλευτών που δεν επιθυμούν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 1/3 της ΚΟ του κόμματος βρίσκεται μεταξύ της άρνησης και της αποχής.

Αυτοί που δεν επιθυμούν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι μεταξύ άλλων τόσο η γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη όσο και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Όπως αναφέρουν πηγές, σήμερα θα γινόταν συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χαριλάου Τρικούπη και θα μιλούσαν και οι δυο καθηγήτριες που συνέβαλαν πολύ τόσο στη διαμόρφωση του σχετικού νομοσχεδίου, όσο και στο «φροντιστήριο» των βουλευτών της ΝΔ αλλά ημερίδα του “Κύκλου Ιδεών” του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ωστόσο, ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος απείλησε ότι δε θα παραβρεθεί και θα παραιτηθούν όλα τα μέλη του, γιατί δεν είναι δυνατόν τα μέλη της ΚΟ να μην υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο, οπότε η συνεδρίαση αναβλήθηκε. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στον ΤΔ του ΠΑΣΟΚ με την κατάσταση να είναι εκρηκτική!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, δεν πρόκειται να επιβάλλει κομματική πειθαρχία για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ωστόσο η στάση που κράτησε το προηγούμενο διάστημα, υπερθεματίζοντας διαρκώς, προκειμένου να ασκηθεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έχει αφήσει έκθετο το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι την ίδια προσέγγιση φυσικά είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου κι εκεί υπάρχουν διαφωνούντες και έχουν εκφραστεί και δημόσια.

Ποιοι βουλευτές έχουν ενστάσεις

Πέραν της Ευαγγελίας Λιακούλη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που φαίνεται να έχουν ενστάσεις για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα και με τις τοποθετήσεις τους στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, είναι οι ακόλουθοι: Φραγκίσκος Παρασύρης, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη, Τάσος Νικολαϊδης, Χριστίνα Σταρακά καθώς και οι δυο μειονοτικοί βουλευτές Μπουρχάν Μπαράν και Αχμέτ Ιλχάν. Αρνητικοί στο νομοσχέδιο είναι ακόμα οι Παναγιώτης Παρασκευαϊδης και Σταύρος Μιχαηλίδης.

Όπως γίνεται αντιληπτό η περιφέρεια εκφράζει τις ενστάσεις στο νομοσχέδιο και το ΠΑΣΟΚ διατηρεί δύναμη στην περιφέρεια, όχι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ο κ. Ανδρουλάκης πριν από δύο εβδομάδες είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του ότι η κυβέρνηση έπρεπε να φέρει το νομοσχέδιο στη βουλή, μετά τις Ευρωεκλογές

Σημειώνεται τέλος ότι Χαριλάου Τρικούπη εκτιμάει ότι θα κατορθώσει τελικά να περιορίσει τους βουλευτές που δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, αν και σε αντίθετη περίπτωση το κόμμα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα προοδευτικό κόμμα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας