Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΟι… εξαιρέσεις του Κυριάκου και ο υποψήφιος Πύρρος

Οι… εξαιρέσεις του Κυριάκου και ο υποψήφιος Πύρρος

Η πρώην ΠΑΣΟΚα Εύη Χριστοφιλοπούλου και η ένταξή της στη Νέα Δημοκρατία ήταν κανόνας, όχι εξαίρεση με προσθήκες από τον χώρο του κέντρου. Άλλωστε είναι πάρα πολλοί δίπλα του πια αλλά και στο κόμμα. Το σημαντικό όμως, καθότι την έβαλε στο «γαλάζιο» ευρωψηδέλτιο, είναι ότι προχωρά η στελέχωσή του.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη του Κομισάριου, εκ νέου υποψήφιοι αναμένεται να είναι τέσσερις εν ενεργεία ευρωβουλευτές. Ο λόγος για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιο Κυμπουρόπουλο και Ελίζα Βόζεμπεργκ – η τελευταία κατ’ εξαίρεση και παρά τον (άγραφο) κανόνα που θέλει τους ευρωβουλευτές μετά το πέρας των δύο θητειών να «αποστρατεύονται». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Βόζεμπεργκ προχώρησε σε άλλη μια εξαίρεση. Άλλη μια, όπως με τον Αντώνη Σαμαρά στην ψηφοφορία για το εργατικό νομοσχέδιο των μεταναστών, και όπως στον Μάκη Βορίδη στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων.

Αντιθέτως, ευλόγως η (ούσα στο… ψυγείο εδώ και καιρό και πρακτικά εκτός κόμματος) Μαρία Σπυράκη αλλά και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (που δεν έχει εδώ και καιρό καμία επαφή με το Μαξίμου) δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Το αυτό ισχύει και για τον Θόδωρο Ζαγοράκη, όπως φυσικά και για τον διαγραμμένο εδώ και καιρό από τη ΝΔ Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος ήδη φλερτάρει με την ιδέα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο τα νέα πρόσωπα στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο; Πλην Χριστοφιλοπούλου και Δημήτρη Τσιόδρα, θεωρείται πλέον δεδομένο ενός ακόμη πρώην… ΠΑΣΟΚου: του Πύρρου Δήμα. Μάλιστα ο Ολυμπιονίκης έχει ξεκινήσει ήδη ατύπως περιοδείες, αφού πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στον Κορυδαλλό που είχε συναντήσεις με πολίτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας