Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: «Αριστερό» άνοιγμα προς ΠΑΣΟΚ, οι εξαιρέσεις του Κυριάκου, ο «ζαίος» Καπουτζίδης...

Κομισάριος: «Αριστερό» άνοιγμα προς ΠΑΣΟΚ, οι εξαιρέσεις του Κυριάκου, ο «ζαίος» Καπουτζίδης και το σφάλμα του Ιερώνυμου…

 Φίλια βέλη προς Ανδρουλάκη…

Νομοτελειακό χαρακτήρα εκλαμβάνει η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, σύμφωνα με στελέχη της Νέας Αριστεράς. Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, κομματικές πηγές ανέφεραν πως «η εκτίμηση που κάνουμε είναι πως μετά τις Ευρωεκλογές θα υπάρξει μια ευρεία, ανασυνθετική διαδικασία» του χώρου, όπως εκτίμησαν, προσθέτοντας πως «εμείς θέλουμε να παίξουμε ρόλο προς αυτήν την υπόθεση».

Διαβλέποντας το κενό στην δημοσκοπική καταγραφή του χώρου, «για εμάς δεν είναι θέμα προσώπων» τονίζουν τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, ενώ κριτήρια για την απόπειρα ανασύνθεσης θα αποτελέσουν συγκεκριμένες πολιτικές, και όχι αναγκαστικά αυτές του «μέσου όρου», δηλαδή που ευχαριστούν αναγκαστικά την πλειοψηφία.

«Δεν βλέπουμε την κατάσταση ως μια διαδικασία ένωσης ή απόκλισης προσώπων ή υπαρκτών σχηματισμών» υπογραμμίζουν ακόμη με νόημα, λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ, όπου ο τελευταίος δήλωσε πως «μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Αριστερά που συμμερίζονται όσα λέμε ως κορυφαία κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους».

Ενδιαφέρον…

 Οι… εξαιρέσεις του Κυριάκου και ο Πύρρος

Η πρώην ΠΑΣΟΚα Εύη Χριστοφιλοπούλου και η ένταξή της στη Νέα Δημοκρατία ήταν κανόνας, όχι εξαίρεση με προσθήκες από τον χώρο του κέντρου. Άλλωστε είναι πάρα πολλοί δίπλα του πια αλλά και στο κόμμα. Το σημαντικό όμως, καθότι την έβαλε στο «γαλάζιο» ευρωψηδέλτιο, είναι ότι προχωρά η στελέχωσή του.

Εκ νέου υποψήφιοι αναμένεται να είναι τέσσερις εν ενεργεία ευρωβουλευτές. Ο λόγος για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιο Κυμπουρόπουλο και Ελίζα Βόζεμπεργκ – η τελευταία κατ’ εξαίρεση και παρά τον (άγραφο) κανόνα που θέλει τους ευρωβουλευτές μετά το πέρας των δύο θητειών να «αποστρατεύονται». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλην της Βόζεμπεργκ και προχώρησε σε άλλη μια εξαίρεση. Άλλη μια, όπως με τον Αντώνη Σαμαρά στην ψηφοφορία για το εργατικό νομοσχέδιο των μεταναστών, και όπως στον Μάκη Βορίδη στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων.

Αντιθέτως, ευλόγως η (ούσα στο… ψυγείο εδώ και καιρό και πρακτικά εκτός κόμματος) Μαρία Σπυράκη αλλά και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (που δεν έχει εδώ και καιρό καμία επαφή με το Μαξίμου) δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Το αυτό ισχύει και για τον Θόδωρο Ζαγοράκη, όπως φυσικά και για τον διαγραμμένο εδώ και καιρό από τη ΝΔ Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος ήδη φλερτάρει με την ιδέα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο τα νέα πρόσωπα στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο; Πλην Χριστοφιλοπούλου και Δημήτρη Τσιόδρα, θεωρείται πλέον δεδομένο ενός ακόμη πρώην… ΠΑΣΟΚου: του Πύρρου Δήμα. Μάλιστα ο Ολυμπιονίκης έχει ξεκινήσει ήδη ατύπως περιοδείες, αφού πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στον Κορυδαλλό που είχε συναντήσεις με πολίτες.

Με Καπουτζίδη ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιβεβαιώνεται, άτυπα, και από την Κουμουνδούρου πως στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπει και ο Γιώργος Καπουτζίδης, η πολυτάλαντη και πολυσχιδής αυτή προσωπικότητα που έχει κι ένα παραπάνω λόγο να κατέλθει.

Ερώτημα αποτελεί όμως ο πρώην μπασκετμπολίστας – και παρολίγον υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων – Νίκος Παππάς: το σκέφτεται αλλά δεν το έχει αποφασίσει.

Πρόκειται για δύο πρόσωπα που έχουν όχι μόνο υψηλή αναγνωρισιμότητα, αλλά και κοινωνική αποδοχή.

Η Ντόρα έκανε έξω φρενών τον Σαμαρά

Από το σαμαρικό περιβάλλον μαθαίνω πως σύντομα θα υπάρξει διαρροή ή δήλωση ως απάντηση στην Ντόρα Μπακογιάννη. Αφορμή η ατάκα της αδερφής του πρωθυπουργού, φαρμακερή βεβαίως βεβαίως, τις προάλλες στον ΣΚΑΪ ότι «τη μόνη φορά που το κέντρο έφυγε από την ΝΔ το κόμμα πήρε 18%».

Όντως, το 2012 (με τον Αντώνη Σαμαρά αρχηγό και… αντιμνημονιακό ακόμη) 18,85% είχε καταγράψει τότε η Νέα Δημοκρατία. Συνεχίζεται λοιπόν η υπόγεια κόντρα μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας.

Ο πρωθυπουργός δεν θα λάβει, φυσικά θέση, αλλά κάτι κινήσεις τύπου Εύης Χριστοφιλοπούλου, δείχνει προς τα πού πάει το πράμα: κεντρικά!

Ψευδομουφτεία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παρακρατικής και παράνομης δομής της ψευδομουφτείας Ξάνθης (η οποία μάλιστα στηρίζεται από τους βουλευτές Μπουρχάν Μπαράν και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ), γνωστοποιείται ότι βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας οι διεργασίες για την διεξαγωγή εκδήλωσης με τίτλο «Συμπόσιο Πόλης Ξάνθης» τον Μάρτιο.

Εκτός της ψευδομουφτείας Ξάνθης, το οργανώνει και ο Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Ξάνθης για το δίκτυο των ιμάμηδων που ελέγχονται από τον ψευδομουφτή) και σημειώθηκε ότι στο συμπόσιο «προσκλήθηκαν μέλη της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης».

Η ελληνική πολιτεία και η κυβέρνηση το γνωρίζουν; Θα κάνουν κάτι;

Έξαλλοι στο Μαξίμου με τον… Μάξιμο

Η επίθεση τις προάλλες του Μάξιμου Χαρακόπουλου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, δεν πέρασε απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου και ήδη έγιναν οι απαραίτητες, για το θέσουμε κομψά, συστάσεις. Ο Χαρακόπουλος μπορεί να είναι εξ αυτών που διαφωνούν γενικώς με όλα αλλά με το που βρήκε… μπόσικο τον Αυγενάκη, τους «την έπεσε» με αφορμή την ατάκα του ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από το… ΚΚΕ. Μάλιστα ο Αυγενάκης το έλεγε αυτό και προ ημερών, εκτιμώντας ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι περιορισμένες. Και εκτέθηκε.

Στο Μαξίμου δεν θέλουν μέτωπο με τους αγρότες οι οποίοι, σύμφωνα με τα exit polls, κατά 53% ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές…

Πυρ ομαδόν

Ο Αυγενάκης δεν… γλίτωσε όμως ούτε από τον Γιάννη Βρούτση. Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, μιλώντας χθες στη Βουλή για τα μέτρα της κυβέρνησης στο θέμα της οπαδικής βίας, αναφέρθηκε στα μέτρα των πρώην υπουργών Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, που νομοθέτησε τις κάμερες, αλλά και του Σταύρου Κοντονή, που νομοθέτησε την κάρτα φιλάθλου – μέτρα τα οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο.

Ωστόσο, αναφερόμενος στον προκάτοχο του υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, είπε: «Και τι να πω για τον Λευτέρη Αυγενάκη; Νομοθέτησε το 2022 το πιο αυστηρό πλαίσιο ποινικής νομοθεσίας, για τη αθλητική βία, το ιδιώνυμο, που δεν υπάρχει σε καμία χώρα της Ευρώπης. Κι όμως, παρόλα αυτά, έχουμε φτάσει στην οροφή της οπαδικής βίας…».

Με το μπαμπάκι…

Θυμάται κανείς το… προηγούμενο κόμμα του Λοβέρδου;

Και κόμμα Ανδρέα Λοβέρδου πλέον. Ενόψει ευρωεκλογών ο άλλοτε υποψήφιος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ το αποκάλυψε, τοποθέτησε (εαυτόν και κόμμα) ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ διέψευσε πως υπήρχε η προοπτική ένταξης του στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο – αν και, μεταξύ μας, το περίμενε πώς και πώς αλλά το τηλέφωνο δεν χτύπησε ποτέ.

Άραγε, θυμάται κανείς το προηγούμενο κομματικό εγχείρημα του Λοβέρδου; Το ονόμασε «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», το ίδρυσε τον Δεκέμβριο του 2012 δεν έφτασε ποτέ στις κάλπες, αφού ο ίδιος επανεντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ τον Αύγουστο του 2014.

Άλλο ΠΑΣΟΚ, άλλο… εκκλησία

Δεν έκρυψε τον θυμό του τις προάλλες ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, Μαρίνος Σκανδάμης, που εκπροσώπησε το κόμμα του σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Συνέλευσης της Βοστίτσας του 1821. Την ώρα της κατάθεσης στεφάνων ο Σκανδάμης άκουσε να καλείται από τους τελετάρχες να καταθέσει το στεφάνι του ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας. Κι έκανε μεταβολή κι έφυγε. Εξηγώντας σε δήλωσή του ότι «καμία εθνική ομοψυχία δεν απαιτεί το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών και των ακολούθων τους».

Ωραία; Ωραία. Έλα όμως που χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδέχθηκε (!) τον Στίγκα κι άλλα μέλη του κόμματος. Χωρίς καμία τσίπα…

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας