Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΠΑΣΟΚ: Με τη γραμμή του αρχηγού και ο ΓΑΠ…

ΠΑΣΟΚ: Με τη γραμμή του αρχηγού και ο ΓΑΠ…

Εντέλει είπε «όχι» στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Γιώργος Παπανδρέου, αν και φημολογούνταν πως θα πάει ενάντια στη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρότεινε μεταξύ άλλων μια ευρύτερη μεταρρύθμιση στη Παιδεία, ενώ τάχθηκε υπέρ του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε το κράτος να ελέγξει τον κλάδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Η πρόταση μου είναι ξεκινήστε μια ουσιαστική συζήτηση για το άρθρο 16, απελευθερώσετε τα δημόσια πανεπιστήμια να είναι πολύ πιο ελεύθερα και σε λίγο θα έχουμε πολλούς νέους στην Ελλάδα και ξένους», σημείωσε ο Παπανδρέου. «Αυτός είναι βασικός λόγος που θεωρώ ότι έπρεπε να αλλάξει το άρθρο 16. Το ψήφισε η ΝΔ, το 1975, και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει και γιατί όχι να μπορούν να φτιάξουν και κοινωνικοί φορείς; H ΝΔ θεωρούσε ότι μέσα από την κρατική παιδεία θα ελέγξει πολιτικά ένα μεγάλο φοιτητικό κίνημα. Θα δημιουργηθούν ανισότητες και αδικίες και μόνο για αυτούς τους λόγους είναι αρκετό να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο» κατέληξε.

Σωστή ή λανθασμένη, πήρε θέση ο ΓΑΠ. Ακέραιη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας