Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΕυρωεκλογές: Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion

Ευρωεκλογές: Ανησυχητικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion

 

Τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης της Opinion για το Action24 δεν εξέπληξαν, αλλά είναι ανησυχητικά.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, είναι ανησυχητικά όχι επειδή ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Ανησυχητικά επειδή ολοένα και αυξάνεται η ακροδεξιά εν Ελλάδι ψήφος – εκτός κι αν θεωρεί κάποιος τον Κυριάκο Βελόπουλο (μ)πατριώτη και όχι ακροδεξιό. 

Η Ελληνική Λύση της… Παναγιάς της Γκέισας (τη θυμάστε, στο debate;) έχει λοιπόν και επίσημα (διότι η πληροφορία υπήρχε στην πιάτσα) διψήφιο ποσοστό τέτοιο (10,2%) που μπορεί ακόμη και… δεύτερη θέση. Απίθανο; Διόλου.

Διπλάσιο νούμερο παίρνει και το ΚΚΕ (10,1%), αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ με 13,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9% απογοητεύουν όντας χαμηλότερα από το καλοκαίρι του ’23. 

…και η ανησυχία στην Πειραιώς

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, απόρροια και της λεγόμενης «χαλαρής» ψήφου, είναι να έχει το… 3 μπροστά από το ποσοστό. Εκτίμηση της στήλης είναι πως θα το έχει – και εύκολα. Και εκτίμηση και, ως γράψαμε και τις προάλλες, πληροφόρηση. 

Μερικά στελέχη όμως ανησυχούν με τη δημοσκοπική άνοδο της Ελληνικής Λύσης. Αν ο Βελόπουλος πάρει όντως διψήφιο τον Ιούνιο και η ΝΔ ξεπεράσει το 30%, η δεξιά πολυκατοικία θα είναι συμπαγής μεν, με απώλειες για το πρώτο κόμμα δε. 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας