Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Ο διψήφιος Βελόπουλος, η ανησυχία στην Πειραιώς και ο εγγονός του...

Κομισάριος: Ο διψήφιος Βελόπουλος, η ανησυχία στην Πειραιώς και ο εγγονός του Ανδρέα

Έξτρα 11,8 εκατ. ευρώ στα κόμματα

Εκδόθηκε το (αναμενόμενο από τα κόμματα) ΦΕΚ για τη φετινή κρατική επιχορήγηση που θα λάβουν οι πολιτικές παρατάξεις. Όχι για ευρωεκλογές και άμεσα λειτουργικά έξοδα, αλλά «για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς»!

Ω, ναι, τα κόμματα προβλέπεται από τον νόμο να λαμβάνουν «ετήσια οικονομική ενίσχυση από το κράτος για την ίδρυση και λειτουργία κέντρων ερευνών και μελετών, καθώς και τη διοργάνωση προγραμμάτων επιμόρφωσης των στελεχών τους». Ελέγχεται αν αυτή χρησιμοποιείται για τον σκοπό που δόθηκε; Θα σας γελάσω…

Τα κόμματα θα μοιραστούν λοιπόν 11,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 4,4 εκατ. θα λάβει η ΝΔ, 2,1 εκατ. ο ΣΥΡΙΖΑ, 1,5 εκατ. το ΠΑΣΟΚ και 1 εκατ. το ΚΚΕ. Αμ, πώς…


Η Παναγιά η Γκέισα…

Τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης της Opinion για το Action24 δεν εξέπληξαν, αλλά είναι ανησυχητικά.

Ανησυχητικά όχι επειδή ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση δίνουν μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Ανησυχητικά επειδή ολοένα και αυξάνεται η ακροδεξιά εν Ελλάδι ψήφος – εκτός κι αν θεωρεί κάποιος τον Κυριάκο Βελόπουλο (μ)πατριώτη και όχι ακροδεξιό.

Η Ελληνική Λύση της… Παναγιάς της Γκέισας (τη θυμάστε, στο debate;) έχει λοιπόν και επίσημα (διότι η πληροφορία υπήρχε στην πιάτσα) διψήφιο ποσοστό τέτοιο (10,2%) που μπορεί ακόμη και… δεύτερη θέση. Απίθανο; Διόλου.

Διπλάσιο νούμερο παίρνει και το ΚΚΕ (10,1%), αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ με 13,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,9% απογοητεύουν όντας χαμηλότερα από το καλοκαίρι του ’23.


…και η ανησυχία στην Πειραιώς

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, απόρροια και της λεγόμενης «χαλαρής» ψήφου, είναι να έχει το… 3 μπροστά από το ποσοστό. Εκτίμηση της στήλης είναι πως θα το έχει – και εύκολα. Και εκτίμηση και, ως γράψαμε και τις προάλλες, πληροφόρηση.

Μερικά στελέχη όμως ανησυχούν με τη δημοσκοπική άνοδο της Ελληνικής Λύσης. Αν ο Βελόπουλος πάρει όντως διψήφιο τον Ιούνιο και η ΝΔ ξεπεράσει το 30%, η δεξιά πολυκατοικία θα είναι συμπαγής μεν, με απώλειες για το πρώτο κόμμα δε.


Ο Χάρης Δούκας διόρισε τον εγγονό του Ανδρέα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου… τζούνιορ αναλαμβάνει την προεδρία του Εθνικού Κήπου σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κάνει το πρώτο του βήμα στην πολιτική ενώ μέχρι πριν λίγο διάστημα ζούσε και εργαζόταν στην Κρήτη μακριά από την πολιτική. Σπούδασε για λίγο στο Αμερικανικό Κολέγιο, μετά στη Βοστώνη για οικονομικές επιστήμες, κατόπιν στη Σουηδία προκειμένου να σπουδάσει κοινωνιολογία και, τέλος, στο Λονδίνο, για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Επιστρέφοντας στην Κρήτη βρέθηκε στα Χανιά όπου έκανε μεταπτυχιακό στο πρότυπο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο (ΜΑΙΧ). Εκεί, στην Κρήτη, βρήκε τελικά την Ιθάκη του. Κατά την παραμονή του στη Μεγαλόνησο, άρχισε να ασχολείται με τον βελονισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες και πλέον διδάσκει μελισσοβελονισμό.

Από το 2014 ήταν ζευγάρι με την βολλεϊμπολίστρια Πωλίνα Πατραμάνη ενώ το 2019 απέκτησαν ένα κοριτσάκι ενώ λίγο αργότερα αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία του δήμου Αθηναίων έχει την επωνυμία «Εθνικός Κήπος – Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.» και σκοπός της «είναι η διαχείριση του Εθνικού Κήπου και του Λόφου Φιλοπάππου.

Κάτωθι, μια σπάνια φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου με τον πατέρα και τα παιδιά του, από το Πνευματικό Ιδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου. Στη μέση, φυσικά, ο Γιώργος.


Όπου φυσάει ο άνεμος

Εξόχως ενοχλημένοι είναι, όπως διαρρέεται, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και βουλευτές που βρίσκονται στο περιβάλλον του, με την στάση της Έλενας Ακρίτα όλο αυτό τον τελευταίο καιρό. Τη χαρακτηρίζουν ως «αχάριστη» και της καταλογίζουν ότι έχει γύρει προς την άλλη πλευρά, παρότι «ο Τσίπρας την έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων εκ των συνεργατών του».

Κακώς. Αυτή ήταν μια ζωή η Ακρίτα. Όπου φυσάει ο άνεμος. Ακόμη και εσωκομματικά.


Ο ασθενής και… η αντιβίωση

Ευδιάκριτα δεύτερο στις ευρωεκλογές βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, όπως είπε σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Open, αν και τα μέχρι τώρα ποσοστά δείχνουν το κόμμα της τρίτο και με… πτωτικές τάσεις.

«Τα όργανα συνεδριάζουν μέρα παρά μέρα, τρεις φορές την ημέρα κάθε οκτώ ώρες. Σαν αντιβίωση», σχολίασε, ακόμη, η κ. Τζάκρη, ενώ ανέφερε ότι επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά πήραν άπαντες… απάντηση.

«Ο Τσίπρας τοποθετήθηκε και κρίθηκε», είπε για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας: «Ο κ. Τσίπρας είναι πρώην πρωθυπουργός, είναι ο άνθρωπος που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα διαμαρτυρίας και το έκανε κόμμα κυβερνητικό. Αυτό δεν πρέπει να παραγράφεται και να παραβλέπεται από κανέναν. Ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε δημόσια και κρίθηκε και ο ίδιος δημόσια, γιατί όλοι κρινόμαστε. Αν αποδοκιμάστηκε ή όχι, κοιτάξτε τις δημοσκοπήσεις».

Πάντως, είτε η αντιβίωση δεν πιάνει, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ άρρωστος…


Επίτηδες…

Ερωτήματα προέκυψαν αναφορικά με την επίσκεψη του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, στο Μειονοτικό Γυμνάσιο -Λύκειο της Ξάνθης, όπου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», Οζάν Αχμέτογλου, έναν από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της θεωρίας ότι υπάρχει «τουρκική» (και όχι μουσουλμανική) μειονότητα.

Τον κ. Χαρίτση, στην συνάντηση που έγινε με αφορμή προβλήματα του σχολείου, συνόδευε και ο τοπικός βουλευτής της ΝΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Μα δεν υπήρχε κανείς να τον ενημερώσει για τα δεδομένα στην περιοχή (ας πούμε, ότι η συγκεκριμένη Ένωση λειτουργεί παράνομα); Προφανώς και υπήρχε. Να προσεταιρισθεί τους ψηφοφόρους που επηρεάζονται από το προξενείο ήθελε.


Στη Ρώμη ο Ανδρουλάκης

Στην πρωτεύουσα της Ιταλίας βρίσκεται από σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης για λάβει μέρος στη συνεδρίαση των Ευρωσοσιαλιστών που αναμένεται να επικυρώσει την υποψηφιότητα του Νικόλας Σμιτ για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει την ευκαιρία να δει και τους υπόλοιπους σοσιαλιστές ηγέτες και βέβαια αναμένεται με ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει κι αυτός να εντάξει τον ΣΥΡΙΖΑ (ή όπως αποφασίσει να το ονομάσει) στην ίδια πολιτική ομάδα με το ΠΑΣΟΚ…

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας