Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικά"Καρφί" Ντόρας για Καραμανλή

“Καρφί” Ντόρας για Καραμανλή

Δημόσια ήταν η παραδοχή της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία, μιλώντας στο συνέδριο της «Καθημερινής» για τη Μεταπολίτευση ως πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν βουλευτής Χανίων της ΝΔ, αναγνώρισε και κάποια θετικά στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, μίλησε, μάλιστα, για «επιτυχία της διαπραγμάτευσης» του Νίκου Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ και… αρχιτέκτονα της συμφωνίας.

Η Μπακογιάννη έχει αποδείξει εδώ και χρόνια πως δεν διστάζει να βγει εκτός… γραμμής – έστω κι αν, όπως και όλη η ΚΟ της ΝΔ, είχε καταψηφίσει τότε τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν ήρθε στη Βουλή από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Και το εξήγησε: «Οι λόγοι της αρνητικής της θέσης ήταν τα ζητήματα της ταυτότητας και της γλώσσας», ωστόσο παραδέχτηκε ότι το ζήτημα της ονομασίας («Βόρεια Μακεδονία») αποτέλεσε μια επιτυχία της διαπραγμάτευσης

Κοτζιά.

Σε ένα, μάλιστα, καρφί στην κληρονομιά της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή (2004-2009), της ΝΔ δηλαδή, τόνισε πως το βέτο που είχε ασκήσει ο πρώην Πρωθυπουργός για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, ήταν «100% λάθος». «Δεν έπρεπε να είχε λεχθεί και δεν το λέγαμε ποτέ στο υπουργείο Εξωτερικών. Περάσαμε πολύ δύσκολα εκείνο το εξάμηνο. Εγώ διαπραγματευόμουν διαρκώς το ζήτημα της ονομασίας. Απέναντί μου είχα τον κ. Γκρουέφσκι, ο οποίος όμως, αντί να κοιτά εμένα, κοιτούσε τα παπούτσια του. Δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να κάνει το βήμα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Δίκασε…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας