Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΗ Ντόρα και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί

Η Ντόρα και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί

Στις αρχές Δεκεμβρίου, στη Ρώμη, έγινε το καλό… κονέ. Το πρώτο. Ως μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE), βρέθηκαν στην «αιώνια πόλη» για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση της Monitoring Comittee, που παρακολουθεί την τήρηση των δεσμεύσεων των κρατών- μελών.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη, μαζί της βρέθηκαν όμως και δύο πρώην πρωθυπουργοί: ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου. Έμαθα πως οι τρεις τους ήπιαν και ωραίο, ιταλικό εσπρεσάκι τότε…

Στο σήμερα, η εκλογή Τσίπρα ως προέδρου της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια με συντριπτική πλειοψηφία σαφώς και είναι αναγνώριση, μεταξύ άλλων, για την καθοριστική συμβολή του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο εξίσου σημαντική είναι και η στήριξη που έλαβε και από την Μπακογιάννη, η οποία δούλεψε αποτελεσματικά ώστε ένα κομμάτι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να συνταχθεί με τη Σοσιαλιστική και Αριστερή Ομάδα, καθώς και με τους Φιλελεύθερους του Εμανουέλ Μακρόν.

Υπέρ της υποψηφιότητας Τσίπρα τάχθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Παπανδρέου, ο οποίος είχε στηρίξει με θέρμη την προσπάθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Άλλωστε οι δυο πρώην πρωθυπουργοί διατηρούν άριστες διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς τους ενώνουν οι κοινές ανησυχίες για το μέλλον της Αριστεράς και του σοσιαλισμού μέσα στο ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον όπου κερδίζουν έδαφος οι δυνάμεις της συντήρησης και της Ακροδεξιάς.

Αναμένεται, δε, με ενδιαφέρον ο χειρισμός του θέματος και οι δημόσιες κινήσεις Τσίπρα αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας