Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΟι Πρέσπες και η στάση της Ντόρας

Οι Πρέσπες και η στάση της Ντόρας

Η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη στο πρόσφατο συνέδριο της «Καθημερινής», ήτοι να δώσει συγχαρητήρια στον υπουργό Εξωτερικών επί της ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Κοτζιά, και ουσιαστικά στον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει προκαλέσει συζητήσεις στα ενδότερα του κόμματός της.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, η στάση της πρώην υπουργού Εξωτερικών ήταν αλληλένδετη με τη βοήθεια που δόθηκε στον Τσίπρα και μάλιστα, ως ανέφερε ο Κομισάριος και τις προάλλες, έδωσε και παρασκηνιακό αγώνα, για να πείσει ένα κομμάτι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να στηρίξει… Τσίπρα. Και αυτό από μόνο του ήταν μια σημαντική κίνηση.

Συνάμα, η εκλογή Τσίπρα σε αυτή τη θέση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, καθώς είναι υπεύθυνος για τα Δυτικά Βαλκάνια, που ενδιαφέρουν και την ελληνική κυβέρνηση πάρα πολύ – ειδικά οι σχέσεις της χώρας με την Αλβανία και το πώς θα προχωρήσει η συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία.

Ειδικά, ωστόσο, για τη Βόρεια Μακεδονία, η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα θέμα που της έχει επισημανθεί και από ξένους διπλωμάτες: ότι δεν έχουν προωθηθεί ακόμη στη Βουλή για να ψηφιστούν τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιθυμεί ν’ ανοίξει νέο μέτωπο, ειδικά πριν από τις ευρωεκλογές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας