Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΟι υπουργοί των Τεμπών: Δικογραφία εις βάρος του ενός, υπέρ της άρσης...

Οι υπουργοί των Τεμπών: Δικογραφία εις βάρος του ενός, υπέρ της άρσης ασυλίας ο άλλος…

Η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασαν τα παιδιά τους στο σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, κατέθεσαν επίσημο αίτημα άρσης ασυλίας του και Κώστα Καραμανλή και του Χρήστου Σπίρτζη, αίτημα που κατέθεσαν στο προεδρείο της Βουλής με βάση το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 και το νομικό επιχείρημα πως το ενωσιακό δίκαιο υπερτερεί ακόμα και του συντάγματος.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον Καραμανλή, αντιθέτως ο Σπίρτζης προέβη σε λακωνική δήλωση: «Συμφωνώ και επαυξάνω για την άρση της ασυλίας». Κι αυτό λέει πολλά.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Κώστα Καραμανλή (του Αχιλλέα) διαβιβάστηκε στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες δικογραφία ύστερα από μήνυση τραυματία, που στρέφεται επίσης κατά στελεχών του ΟΣΕ και κατά στελεχών της Hellenic Train. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία σχετίζεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος, αφού το θύμα επιρρίπτει ευθύνες στον Καραμανλή λόγω της μη υλοποίησης της σύμβασης 717.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας