Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΣε δίλημμα η ΠτΔ ενόψει 25ης Μαρτίου...

Σε δίλημμα η ΠτΔ ενόψει 25ης Μαρτίου…

Την προσεχή Κυριακή η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία δεν θα είναι παρούσα στη μεγάλη γιορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας – εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου. Δεν θα είναι, εννοείται μετά και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, παρούσα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος,  είναι η πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες που θα συμβεί αυτό, ενώ δεν θα γίνει και το πρόγευμα, που πάντα τέτοια μέρα ακολουθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τι θα γίνει, όμως, την επομένη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου; Ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει τη θεία λειτουργία για τη μεγάλη γιορτή του Ευαγγελισμού στη Μητρόπολη Αθηνών και εν συνεχεία θα γίνει η δοξολογία. Εκεί όπου ενδέχεται να μην εμφανιστεί καθόλου η ΠτΔ (δέχεται τέτοιες εισηγήσεις) και να είναι παρούσα μόνο στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, αφού πρώτα καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Τοιουτοτρόπως βέβαια που θα βαθύνει το ρήγμα μεταξύ της πολιτειακής και εκκλησιαστικής ηγεσίας του τόπου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μελλούμενα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας