Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΣτο συνέδριο της ΝΔ η Ούρσουλα

Στο συνέδριο της ΝΔ η Ούρσουλα

Υψηλές παρουσίες αναμένονται στην έναρξη του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας την 5η Απριλίου, στο Ζάππειο. Οι εργασίες θα ανοίξουν παρουσία της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, που έχει διαβεβαιώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσία της.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ, ήταν οι δύο ηγέτες, που συνυπέγραψαν την πρόταση για ανανέωση της εντολής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο πρόσωπο της Φον ντερ Λάιεν, ώστε να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συν τοις άλλοις, αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία εκλογικά και πολιτικά είναι το ισχυρότερο κόμμα στην ευρωομάδα του ΕΛΚ, καθώς αναδείχθηκε στην κυβέρνηση με 41% και έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο εθνικό Κοινοβούλιο.

Το «παρών» στο συνέδριο της ΝΔ αναμένεται να δώσουν ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και η πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και επικεφαλής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας