Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΗ άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ χαροποιεί τη… ΝΔ

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ χαροποιεί τη… ΝΔ

Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάσει όντως το ποσοστό που είχε επί Αλέξη Τσίπρα, απλώς θα εμποδίζει την άνοδο του ΠΑΣΟΚ…

Έχει πράγματι ενδιαφέρον γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτιμάει για αντίπαλό του -για δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, δηλαδή- τον Στέφανο Κασσελάκη και τον «πριμοδοτεί» έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος,  και μάλιστα ο πρωθυπουργός δικαιώνεται αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει ως και 16% στα γκάλοπ, ήτοι κοντά στο ποσοστό του καλοκαιριού, παρά τη διάσπαση με τη δημιουργία της Νέας Αριστεράς, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ (δημοσκοπικά, πάντα) βγαίνει χαμένο.

Γιατί όμως αυτή η προτίμηση, που είναι και θέμα συζήτησης ενίοτε και μέσα στο Μαξίμου; Διότι, ως λένε, είναι δουλειά… Στάνλεϊ Γκρίνμπεργκ: ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος του πρωθυπουργού πιστεύει πως ο Κασσελάκης δεν έχει τις προϋποθέσεις να γίνει ποτέ πρωθυπουργός, ούτε μπορεί συσπειρώσει την πλειοψηφία των πολιτών, ούτε να ηγηθεί για τις απαραίτητες συνεργασίες και ανασυνθέσεις που απαιτεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς.

Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάσει όντως το ποσοστό που είχε επί Αλέξη Τσίπρα, απλώς θα εμποδίζει την άνοδο του ΠΑΣΟΚ…

Στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «το περιεχόμενο των λεγομένων του είναι παντελώς κενό», θυμίζοντας «περισσότερο Τραμπ και λιγότερο αριστερό κόμμα».

Και, ειρήσθω εν παρόδω, τη Δευτέρα καταφθάνει στην Αθήνα ο Γκρίνμπεργκ προκειμένου να διαμορφωθεί η οριστική στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος έως την 9η Ιουνίου που έχουν οριστεί οι ευρωκάλπες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας