Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΚαταρρέει δημοσκοπικά στη Μακεδονία…

Καταρρέει δημοσκοπικά στη Μακεδονία…

Στο ερώτημα «υπάρχει περίπτωση νοθείας στις ευρωεκλογές και θα πρέπει να διεξαχθούν με την παρουσία ξένων παρατηρητών;» οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν κατά 59% αρνητικά καταρρίπτοντας το αφήγημα Κασσελάκη

Αποκαλυπτική ήταν η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24 που καταγράφει φθορά της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία όπου συγκεντρώνει ποσοστό 25,7%.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος,  o ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 15%, αλλά η έκπληξη, δεν έγινε αλλά… επιβεβαιώθηκε (τα γράφαμε από χθες…) γίνεται από τον Κυριάκο Βελόπουλο και την Ελληνική Λύση: Είναι τρίτο κόμμα στη Μακεδονία με ποσοστό 12,6%, πάνω από το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12,4%. Ιδιαίτερα ενισχυμένη και το Νίκη που καταγράφει ποσοστό 6,1%.

Στο ερώτημα «υπάρχει περίπτωση νοθείας στις ευρωεκλογές και θα πρέπει να διεξαχθούν με την παρουσία ξένων παρατηρητών;» οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν κατά 59% αρνητικά καταρρίπτοντας το αφήγημα Κασσελάκη.

Όσον αφορά στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές με εύρος ποσοστών, εκεί τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας κινούνται από 30,1% μέχρι 34,1%, του ΣΥΡΙΖΑ από 14% έως 16%, του ΠΑΣΟΚ από 11,4 έως 13,4%. Πιο χαμηλά, η Νέα Αριστερά παίζει από 2,5% έως 3,9% (χαμηλά δηλαδή), το ΜέΡΑ25 0,8% έως 1,8% (πιο χαμηλά) ενώ οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου συγκεντρώνουν ποσοστό από 2,3% έως 3,7% και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου από 0,9% έως 1,9%.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που ο Μητσοτάκης έχει ρίξει το βάρος της προεκλογικής του στρατηγικής στη βόρεια Ελλάδα, ευελπιστώντας ότι το επόμενο δίμηνο θα καταφέρει να «γυρίσει» το παιχνίδι.

…και δεν ήταν τυχαία η κόντρα Γεωργιάδη – Βελόπουλου

Όχι, δεν ήταν. Ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ανάμεσά τους εξαπολύθηκαν προσωπικές επιθέσεις, αντεγκλήσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι βαριές κουβέντες με σκληρούς χαρακτηρισμούς όπως «ψεύτης» και «γλείφτης του συστήματος».

Επίσης, ο Άδωνις επισήμανε προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι ο μόνος λόγος που δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία είναι επειδή τον έκοψε ο Αντώνης Σαμαράς, παρότι ο κ. Βελόπουλος – σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γεωργιάδης – παρακαλούσε να μπει στην ευρωλίστα το 2014.

Έτσι θα πάει πλέον: η ΝΔ θα χτυπά τη Λύση όπου μπορεί, επειδή ο Βελόπουλος της… μπαίνει από δεξιά…

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας