Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΌταν ο Τσίπρας μπήκε στη λίστα των 100 προσώπων με τη μεγαλύτερη...

Όταν ο Τσίπρας μπήκε στη λίστα των 100 προσώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα και ο Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Μετά από 5 μήνες διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της Ελλάδας, στις 27 Ιουνίου προκήρυξε δημοψήφισμα, για το εάν θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί οι όροι που του πρότειναν, για ένα τρίτο μνημόνιο, υποστηρίζοντας το «ΟΧΙ». Ο ελληνικός λαός υπερψήφισε την πρότασή του με ποσοστό 61,31% υπέρ του «ΟΧΙ» και κατά ενός τρίτου μνημονίου. Στις 13 Ιουλίου, όμως, ο ίδιος υπέγραψε συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα. Παραιτήθηκε στις 20 Αυγούστου και ορκίστηκε εκ νέου πρωθυπουργός μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

«Το ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας»

Σαν σήμερα πριν 9 χρόνια, 16/05/15, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την εμφάνιση του στο αμερικανικό περιοδικό TIME, μέσα στη λίστα με τα 100 με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.

Το περιοδικό τον χαρακτήρισε ως το «ανερχόμενο αστέρι της Ελλάδας» είχε χαρακτηρίσει το αμερικανικό περιοδικό τον Αλέξη Τσίπρα

Το άρθρο του περιοδικού: 

Στη συγκέντρωση λήξης της εκστρατείας του στην Αθήνα, ο Αλέξης μου είπε: «Θα πρέπει να βρεθούμε τώρα, αλλά αν δεν σας πειράζει, ας το κάνουμε στο σπίτι μου. Θα ήθελα να περάσω λίγο χρόνο με τα παιδιά μου». Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας: ένας οικογενειάρχης που μπορεί να μιλάει πολιτικά ενώ τα δύο του πιτσιρίκια κρέμονται από το λαιμό του. Όταν ήταν ένας από τους νεαρούς ηγέτες της ελληνικής αριστεράς, κατάλαβε ότι στην πολιτική πρέπει να φιλοδοξείς να νικήσεις και ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να υπερασπιστείς τη χώρα σου. Αυτός ο οπαδός του Παναθηναϊκού, αυτός ο λάτρης του ροκ εν ρολ που ταξίδευε με μοτοσικλέτα πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, έγινε η ελπίδα των Ελλήνων που αντιμετώπιζαν τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας που είχαν επιβληθεί στη χώρα τους. Σήμερα είναι ένας υπεύθυνος αρχηγός κυβέρνησης που έχει εντυπωσιάσει την Ευρώπη με διαπραγματευτικές ικανότητες που συνδυάζουν σοφία και αρχές. Δεν είναι τυχαίο που οι Έλληνες βαθμολογούν την κυβέρνησή του υψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια. Ο Αλέξης Τσίπρας αντιπροσωπεύει έναν ευρωπαϊσμό που μοιράζονται όσοι από εμάς καταλαβαίνουμε ότι η δημοκρατία στην ήπειρό μας πρέπει να συνδέεται με την κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας