Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΣκουρλέτης - Αναγνωστοπούλου ως «νέοι υδροχόοι στο μύλο της... Κασσελακειάδας»

Σκουρλέτης – Αναγνωστοπούλου ως «νέοι υδροχόοι στο μύλο της… Κασσελακειάδας»

«Το κόμμα βιώνει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση από τη σύστασή του, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποτελεί το "κερασάκι στην τούρτα"» δήλωσε ο κ.Σκουρλέτης.

Μετά τον Νίκο Φίλη και τον Νίκο Βούτση, σειρά παίρνουν στον ιδιότυπο «ανένδοτο» κατά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Νίκος Σκουρλέτης και η Σία Αναγνωστοπούλου οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβητούν τον αέρα «φρεσκάδας» που φέρνει ο Κασσελάκης στο κόμμα, αφού πλαισιώνεται από παλαιότατα στελέχη… και ζητούν επίσπευση των διαδικασιών διεξαγωγής Συνεδρίου.

Ο πρώην υπουργός κι εκ των στενοτέρων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Σκουρλέτης, ανέδειξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το κόμμα βιώνει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση από τη σύστασή του, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποτελεί το «κερασάκι στην τούρτα».

Το «κερασάκι στην τούρτα»

«Ο Κασσελάκης είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Σηματοδοτεί βέβαια στοιχεία, πια, μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ.Σκουρλέτης αφήνοντας άφησε αιχμές και για τους βασικούς συνεργάτες του νέου προέδρου.

«Ο κ. Πολάκης πόσο φρέσκο πρόσωπο είναι; Και στον λόγο του και στον τρόπο που πολιτεύεται; Ο κ. Αποστολάκης; Ο Γιώργος Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς; Τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν καμία φορά. Ας κοιτάξουμε το περιεχόμενο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο Κασσελάκης «λειτούργησε αντικαταστατικά»

Ο κ.Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση νέων προσώπων σε θέσεις ευθύνης, όπως της εκπροσώπου Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί μόνο με τον πρόεδρο, αλλά βάσει διαδικασιών και καταστατικού, τα οποία και καταστρατηγήθηκαν.

«Δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία αυτού του χώρου, δια δελτίου Τύπου να ανακοινώνεται η αντικατάσταση του εκπροσώπου Τύπου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Επιβάλλεται να συζητηθεί από το καταστατικό. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντα τα συζητούσε στην πολιτική γραμματεία» σχολίασε.

«Λειτούργησε αντικαταστατικά θα έλεγα. Έξω από τους κανόνες μας. Προφανώς να μην γνωρίζει, αλλά ποιοι τον συμβουλεύουν; Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν γνωρίζει πολλά, μπορεί να έχει μια αντίληψη διαχείρισης του κόμματος όπως ο CEO μιας ανώνυμης εταιρείας. Αλλά δεν ταυτίζεται αυτό φαντάζομαι με ένα κόμμα δημοκρατικό» συμπλήρωσε.

Αιχμές άφησε και για στελέχη που σήμερα περιστοιχίζουν τον κ. Κασσελάκη. «Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι στην Αριστερά. Μακάρι να μπορούσαν να το πουν αυτό και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα. Πολλοί δεν ήταν από αυτούς που φιγουράρουν σήμερα δίπλα στον κ. Κασσελάκη. Αυτό δεν είναι κακό, καλό είναι αν αποφασίζουν να ενταχθούν σε ένα κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής αριστεράς. Αλλά το να μας λένε τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα άλλο μόρφωμα παλαιολιθικό, αυτό πια είναι…» ανέφερε.

Αναγνωστοπούλου: «Δεν μπορώ να δεχθώ τον Κασσελάκη ως κάτι νέο»

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η κριτική της βουλεύτριας και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία παραδέχτηκε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην πρόσφατη λαϊκή εντολή, αλλά και ο ίδιος σεβασμός στα όργανα του κόμματος.

Για την  κ.Αναγνωστοπούλου το «στοίχημα» της επόμενης ημέρας είναι η διατήρηση της ενότητας, τόσο μετά την μεγάλη ήττα των Εθνικών εκλογών, όσο και έπειτα από την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του κόμματος.

«Ήμουν από αυτές που είχα πει να γίνει η εκλογή προέδρου γρήγορα για να πάμε στο συνέδριο» διευκρίνισε, «Να μιλήσουμε για την μεγάλη  στρατηγική ήττα του κόμματος. Φαίνεται ότι αυτό που θα γινόταν στο συνέδριο, η σύγκρουση και αντιπαραθέσεις, έγιναν με την εκλογή του προέδρου.

Δεν μπορούμε αριστεροί άνθρωποι να μην σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή που την ορίσαμε εμείς, έστω και αν διαφώνησε ένα σημαντικό μέρος του κόμματος.

Να καθίσουμε να σκεφτούμε τι έγινε, πώς έγινε. Γιατί ούτε μπορώ να δεχτώ ότι ο κύριος Κασσελάκης είναι το νέο. Όλο το team που τον πλαισιώνει, είναι όλα παλιά στελέχη. Είναι άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι έχουν μια μεγάλη διαδρομή σε αυτόν το ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε.

«Πρέπει να γνωρίσω τον κ. Κασσελάκη, δεν τον ξέρω» παραδέχτηκε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας