Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: το… τσιγάρο στις Σπέτσες, ο ελιγμός Ανδρουλάκη και η αιολική του...

Κομισάριος: το… τσιγάρο στις Σπέτσες, ο ελιγμός Ανδρουλάκη και η αιολική του Μητσοτάκη

Μπαλκόνι στις Σπέτσες… στα κρυφά

Ο Στέφανος Κασσελάκης περίμενε τους βουλευτές στην είσοδο του σπιτιού και τους υποδέχτηκε έναν προς έναν. Στη συνέχεια, κάθισαν όλοι μαζί γύρω από το αναμμένο τζάκι, σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Ωστόσο οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καπνίζουν – όχι μόνο ο Παύλος Πολάκης!

Εξ ου και κάθε μία ώρα γινόταν διάλειμμα πέντε λεπτών για τους καπνιστές, καθώς απαγορεύεται το τσιγάρο μέσα στο σπίτι του Κασσελάκη – προφανώς. Οι βουλευτές κάθισαν στο σαλόνι του σπιτιού του προέδρου, σε τρεις ροτόντες, και σημείωναν σε laptops ενώ έγινε αναλυτική τοποθέτηση από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη, για την καμπάνια της ακρίβειας.

Το κλίμα, μου είπαν, ήταν παραπάνω από εξαιρετικό…

Κρυφτούλι

Απρόοπτα και… περιπέτειες είχε η τριήμερη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, με τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Στέφανο Κασσελάκη να επιχειρούν να… τριπλάρουν τους δημοσιογράφους. Με τη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης οι βουλευτές επιβιβάστηκαν σε βαν και ταξί λέγοντας ότι θα μεταβούν στο ξενοδοχείο.

Στη συνέχεια, με ελιγμούς τα οχήματα που επέβαιναν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησαν να ξεγελάσουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και μετά την… «παραπλάνηση», κατέληξαν στο εστιατόριο όπου τους περίμενε ο Κασσελάκης, ο οποίος μετέβη στο σημείο μυστικά. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν εντός του εστιατορίου με κλειστά τα φώτα ώστε να μην δώσει στίγμα και τραβήξει τα βλέμματα η παρουσία του.

 Μαμάτε γιατί χανόμαστε…

Το θέμα της στήριξης της ελληνικής οικογένειας παραμένει ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, για να αναστραφεί η τάση στο δημογραφικό. Εξ ου και ο υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, συνάντησαν τις προάλλες την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Επίτροπο για το Δημογραφικό Ντουμπράβκα Σουίτσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι γεννήσεις το 2023 στη χώρα μας είναι για πρώτη φορά οι λιγότερες των τελευταίων 91 ετών και χρειάζεται άμεση δράση, προτού το πρόβλημα παγιωθεί.

Το κεφάλι τους θα φάνε…

Κυκλοφορεί εσχάτως η πληροφορία περί διατύπωσης μιας νέας πρότασης, συμπληρωματικής προς την υφιστάμενη για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μεταξύ των συντακτών της, ακούγονται πως θα είναι οι Θάνος Πλεύρης και Κώστας Καραγκούνης (καθότι νομικοί) οι οποίοι αφενός αντιδρούν, αφετέρου συμβουλεύονται σχετικώς και άλλους νομικούς επιστήμονες. Όπως μεταξύ άλλων πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου.

Και πού συγκλίνουν; Σε μια επέκταση του πλαισίου του Συμφώνου Συμβίωσης ώστε να ρυθμίζονται θέματα αστικής φύσεως ενώ ελλείπει αναφορά σε κάθε μορφή τεκνοθεσίας από ομόφυλους.

Σιγά μην το δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης – το κεφάλι τους θα φάνε… 

Ο ελιγμός του Ανδρουλάκη

Τουλάχιστον δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αρνητικά διακείμενοι απέναντι στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Πέρα από τους μειονοτικούς και τον… ομοφοβικό βουλευτή Λέσβου, Παναγιώτη Παρασκευαΐδη δηλαδή, άλλους επτά ως τώρα έβγαλε η καταμέτρηση.

Εξ ου και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλησε να βάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του και το άφησε στο… φλου. Ελιγμός, αν μη τι άλλο, χωρίς να μπλέξει (όπως ο Στέφανος Κασσελάκης).

Οι ενέργειες του πρέσβη

Ο Έλληνας δόκιμος ναυτικός που επέβαινε στο δεξαμενόπλοιο St. Nikolas, το οποίο κατασχέθηκε από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό, αφέθηκε εντέλει γρήγορα ελεύθερος – ενώ οι 18 Φιλιππινέζοι μέλη του πληρώματος ακόμα κρατούνται.

Ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν ποιες ενέργειες έγιναν προς τις ιρανικές αρχές, ώστε να αφεθεί ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πρέσβης μας στην Τεχεράνη, Στέλιος Γαβριήλ, ο οποίος σε συνεννόηση με τα υπουργεία Εξωτερικών στην Αθήνα και Τεχεράνη κατάφερε μέσα σε πέντε ημέρες να ελευθερώσει τον συμπατριώτη μας. Δεν ήταν και τόσο εύκολη επιχείρηση και όμως ο πρέσβης τα κατάφερε. Να λέγονται αυτά.

Περί αιολικής ενέργειας

Από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του η Ελλάδα να καταστεί μεσοπρόθεσμα εξαγωγέας πράσινης ενέργειας – κυρίως στα Βαλκάνια αλλά και στην Ουκρανία. Μίλησε ειδικά για το Αιγαίο λέγοντας πως σε ολόκληρη τη Μεσόγειο το μέρος όπου επικρατούν οι περισσότεροι συνεχείς, σταθεροί και ισχυροί άνεμοι είναι το Αιγαίο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πόσο τον ενδιαφέρον οι επενδύσεις σε θαλάσσια αιολικά πάρκα – κάτι που έχει εκφραστεί από τους μεγάλους ομίλους της χώρας. Ήδη οι πρώτες άδειες δόθηκαν σε ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Όμιλο Κοπελούζου. Οι πρώτες επενδύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις αρχές του 2025 όμως οι μεγάλοι παίκτες του ενεργειακού χώρου είναι αρκετά συγκρατημένοι με το γενικότερο εγχείρημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας