Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Πάει Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης, τι ετοιμάζει ο Σαμαράς και το...

Κομισάριος: Πάει Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης, τι ετοιμάζει ο Σαμαράς και το στοίχημα του Χρυσοχοΐδη…

Την ξέρει από παλιά

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… γάμου ήταν αυτός με τη ΝΔ για την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Άλλωστε εδώ και πολύ καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός για την αξιοποίηση στελεχών εκτός κόμματος.

Ένα από τα πρόσωπα που είχε εδώ καιρό να αξιοποιήσει ήταν η πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και η απορία ήταν γιατί δεν είχε ενταχθεί στη ΝΔ ως υποψήφια στις περσινές εκλογές!

Ο. Μητσοτάκης είχε συνεργαστεί μαζί της στο υπουργείο ∆ημόσιας ∆ιοίκησης επί κυβερνήσεως Σαμαρά – ως υπουργός και υφυπουργός είχαν μάλιστα άψογη συνεργασία. Και έκτοτε έχουν ανοιχτή επικοινωνία. Μάλιστα το καλοκαίρι του 2022 την είχε επιλέξει για τη θέση της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων (αντί του Κωνσταντίνου Μενουδάκου), πρόταση η οποία τελικά δεν προχώρησε λόγω του «όχι» του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Μεσσηνιακή αντεπίθεση…

Ο Αντώνης Σαμαράς, ως λένε τσεκαρισμένες πληροφορίες, ετοιμάζεται να μιλήσει στη Βουλή κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Το οποίο εγκρίθηκε, ως γνωστόν, σχεδόν ομοφώνως από το υπουργικό Συμβούλιο (με μια διαφωνία του Μάκη Βορίδη).

Δεν είναι μόνο ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά και θα μιλήσει στη Βουλή κάνοντας παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός. Και δίχως, κλασικά, να μασήσει τα λόγια του.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Μεσσήνιου πολιτικού, έχει σκοπό να αντιδράσει και σε κάτι ακόμη: στην υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ως γνωστόν, υπάρχει μια εκκρεμότητα με την κύρωση πρωτοκόλλων συνεργασίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο, την οποία η κυβέρνηση έχει αποφύγει μέχρι στιγμής να φέρει στη Βουλή. Κάποια στιγμή όμως θα γίνει κι αυτό.

Πάει Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ωστόσο δεν ασχολείται τόσο με την εσωκομματική αντιπολίτευση. Έχει άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέθεσε ήδη στην ομάδα του να προετοιμάσει το επικείμενο ταξίδι στις ΗΠΑ, με πιθανές ημερομηνίες την 27η Μαρτίου και την 3η Απριλίου.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο θα γίνει με κάθε επισημότητα, θα συναντηθεί φυσικά με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και θα δοθεί συνέχεια στο καλό κλίμα που έχει χτιστεί με τις σχέσεις των δύο χωρών. Τον πρωθυπουργό θα συνοδέψει μάλιστα μια άκρως διευρυμένη κυβερνητική αποστολή. 

Αλλάζει η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Μέσω της πλατφόρμας isyriza μπορούν από χθες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, όσοι το επιθυμούν, για να θέσουν υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Η διαδικασία είναι προσωπική επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη με γνώμονα τη διαύγεια, αλλά η Πολιτική Γραμματεία θα καθορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και αμέσως μετά θα γίνει εσωτερικό «δημοψήφισμα» για όσους τελικά θα πάρουν το χρίσμα.

Κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί στην ανανέωση της ευρωομάδας με νέα φρέσκα πρόσωπα, άρα ουδείς είναι σίγουρος, πλην των νυν ευρωβουλευτών: ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, μιας και ο Κασσελάκης έχει τονίσει ότι δικαιωματικά αυτά τα δύο στελέχη θα είναι και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο. Ωστόσο, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει μόνο δυο ή τρεις έδρες, είναι άγνωστο αν θα να εκλεγούν. Αντιθέτως μεγάλες πιθανότητες να εκλεγεί και μάλιστα πρώτος έχει ο Νικόλας Φαραντούρης, τον οποίο ο Κασσελάκης θέλει να στηρίξει για να έχει σοβαρή παρουσία το κόμμα του στην ευρωβουλή. Ακούγεται επίσης το όνομα της Διάνας Βουτυράκου και το αυτό του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά.

Ερωτήματα είναι ο ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουµπλής και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο υποψήφιος και οι διαγραμμένοι…

Περιοδεία στην Πελοπόννησο έκανε το Σαββατοκύριακο, ενόψει της υποψηφιότητάς του για την Ευρωβουλή, ο Δημήτρης Τσιόδρας. Την Κυριακή ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επισκέφτηκε μάλιστα την πόλη του Άργους και έχει τη σημασία του. Εκεί συναντήθηκε με τον νέο δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Ιωάννη Μαλτέζο, ο οποίος στις αρχαιρεσίες επικράτηση του επί τρεις σερί θητείες δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου.

Τον οποίο Καμπόσο είχε επαναφέρει, μετά από τη διαγραφή του το 2018, στη ΝΔ ο πρωθυπουργός με γνώμονα τη στήριξη στην περιφέρεια Πελοποννήσου του Δημήτρη Πτωχού. Ο Πτωχός εξελέγη, ούτε όμως ο Καμπόσος ούτε ο (επίσης επανακάμψαντας μετά από διαγραφή από το κόμμα) Πέτρος Δούκας στη Σπάρτη. Και στο Άργος λένε πως η επίσκεψη Τσιόδρα ήταν μια έμμεση «διόρθωση» των όσων είχαν προηγηθεί… 

Την ψάχνουν οι χρυσαυγίτες

Δεν εκπλήσσει ότι ετοιμάζεται νέο κόμμα που θα έχει τη στήριξη γνωστών ακροδεξιών, κυρίως όμως του Ηλία Κασιδιάρη και με στόχο τις Ευρωεκλογές. Μάλιστα έχουν έρθει σε επαφή με νομικούς ώστε να μην το ακυρώσει ξανά ο Άρειος Πάγος. Το νέο κόμμα το οποίο στόχο έχει να διεμβολίσει την Ελληνική Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες.

Εξ ου και η ανεξαρτητοποίηση του Χάρη Κατσιβαρδά από τους Σπαρτιάτες δεν ήταν διόλου, μα διόλου, τυχαία.

Η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να επιληφθεί.

Το νέο μεγάλο στοίχημα του Χρυσοχοΐδη…

Δεν είναι μόνο το μόνιμο θέμα της Greek Mafia, για τη διάλυση της οποίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει βάλει, μαθαίνω, τους καλύτερους και σε κομβικές θέσεις. Είναι και… οι αγρότες, οι κινητοποιήσεις των οποίων ανήκουν στις αρμοδιότητες του υπουργού, που καλείται να διασφαλίσει ότι οι εθνικές οδοί θα μείνουν ανοιχτές.

Πλησιάζει άλλωστε και η μεγάλη έκθεση Agrotica που ξεκινά την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα βρίσκονται χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι δεν ανεβαίνουν με τις καλύτερες των διαθέσεων…

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας