Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Φοβού τα… τρακτέρ, προς ονομαστική ο γάμος των ομόφυλων, τι λέει...

Κομισάριος: Φοβού τα… τρακτέρ, προς ονομαστική ο γάμος των ομόφυλων, τι λέει ο ΓΑΠ για την επίμαχη εκδήλωση

Φοβού τα… τρακτέρ

Τις προάλλες έγινε viral, που λένε και οι νέοι, μια φωτογραφία από το Παρίσι με φόντο τον πύργο του Αϊφέλ και τρακτέρ να έχουν γεμίσει… σανό το Παρίσι. Μια φωτογραφία fake φυσικά, κατασκευασμένη λέγαμε παλιά, AI λέμε πλέον. Τεχνητή νοημοσύνη – ο Παύλος Πολάκης που την είχε αναρτήσει ίσως ξέρει από τεχνητή αλλά του λείπει μέρος της δεύτερης.

Τέσπα, που επίσης λένε και οι νέοι, ο κίνδυνος μια τέτοια εικόνα με φόντο την… Ακρόπολη να γίνει πράξη είναι πλέον υπαρκτός. Αφού δεν έπιασε η έκκληση του Λευτέρη Αυγενάκη ώστε οι αγρότες να μην συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις (σοβαρό επιχείρημα…) αναμένεται νέα  παρέμβαση του πρωθυπουργού καθώς η πρόσφατα ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων ήταν πολύ μακριά από όσα ζητούν οι αγρότες.

Ωστόσο, το πρόβλημα έγκειται είναι ότι την περασμένη Παρασκευή ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτός που δήλωσε πως τα μέτρα αυτά είναι – και δεν άλλα έχει. Άρα ό,τι και να δώσει τώρα η κυβέρνηση θα φανεί ως οπισθοχώρηση.

Όσο για τον Αυγενάκη; Οι εξελίξεις θα τον αφήσουν πίσω, ως όλα δείχνουν. Άλλωστε οι αγρότες εκτιμούν ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει περιθώριο να δώσει περισσότερα από όσα έχουν εξαγγελθεί.


Πάει για ονομαστική ψηφοφορία το επίμαχο νομοσχέδιο

Πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία… άρεσε και σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (ελέω των εσωκομματικών διαφωνούντων) ήταν να μην υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Για να υπάρξει ονομαστική ψηφοφορία θα πρέπει να το ζητήσουν 15 βουλευτές. Και χθες η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που έχει 12 βουλευτές, ενημέρωσε χθες ότι θα ζητήσει ονομαστική. Είτε οι Σπαρτιάτες, είτε η Νίκη (που θέλουν να… εκθέσουν τα μεγάλα κόμματα) αναμένεται να πράξουν το ίδιο.

Αρα; Άρα ετοιμαστείτε να διαβάζετε σε λίγο καιρό, στα social media των απανταχού… χριστιανοταλιμπάν, ονομαστικά τις «λίστες των προδοτών». Όπως τότε, με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κοινωνική κατάντια.

Στο Μαξίμου ανεβάζουν στους 40 με 45 τους βουλευτές που δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Στο ΠΑΣΟΚ αυτοί που θα απέχουν είναι περισσότεροι από δέκα. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, προεξοφλούν ότι την ημέρα της ψηφοφορίας ο Παύλος Πολάκης θα απουσιάζει στα Σφακιά και η Αθηνά Λινού θα είναι… άρρωστη.


«Όλα αυτά που ακούγονται είναι αστεία»

Άργησε αλλά μίλησε. Με δηλώσεις του στο «Βήμα» ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, που θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Διονύση Τεμπονέρα και την Έφη Αχτσιόγλου, ξεκαθάρισε πως «τη συγκεκριμένη εκδήλωση την κάνει η “Εφημερίδα των Συντακτών” κι εγώ κλήθηκα εκεί ως ομιλητής».

Ο κ. Χριστοδουλάκης, επεσήμανε πως οι απόψεις του για το μέλλον «συμπλέουν» με αυτές του κόμματος και του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη: «θα παρευρεθώ για να πω τις προσωπικές μου απόψεις, τις απόψεις του κόμματος και του προέδρου. Όλα αυτά που ακούγονται περί αμφισβητήσεων είναι αστεία. Εγώ πάντα ήμουν και θα είμαι στρατιώτης της παράταξης» κατέληξε.

Συστημικά Μέσα έχουν πάντως «στοχοποιήσει» τον Χριστοδουλάκη ως επίδοξο δελφίνο (καθότι γνωστός ΓΑΠικός) αλλά δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες. Όχι άμεσα, τουλάχιστον και στηρίζει τον Ανδρουλάκη. Εμφανώς.

Εστω κι έτσι, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας στο MEGA, υπογράμμισε δεν υπήρξε ενημέρωση στο κόμμα για τη συμμετοχή Χριστοδουλάκη στην εν λόγω εκδήλωση. «Δεν υπήρχε ενημέρωση του κόμματος για τη συγκεκριμένη εκδήλωσε, ούτε συζήτηση με κάποιον στο κόμμα. Προφανώς, αυτό είναι προβληματικό, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας τους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές».

Αστειότητες.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες της στήλης από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίον στήριξε στις εσωκομματικές εκλογές ο Χριστοδουλάκης, αναφέρεται πως οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι πολύ καλές αλλά ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει συνομιλήσει μαζί του για τη συγκεκριμένη εκδήλωση – και νομοτελειακά δεν έχει συναινέσει.


Ο Βελόπουλος «έκοψε» τον Μπογδάνο

Δεν του… κάθεται κανένα κόμμα μετά την αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία. με όλες τις συνεργασίες είτε να ακυρώνονται, πριν καν φτάσουν στο επίπεδο των συζητήσεων είτε να ακυρώνονται, λίγο καιρό μετά την επισημοποίησή τους. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο οποίος έφαγε ένα ακόμα άκυρο, αυτήν τη φορά από την Ελληνική Λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έβλεπε με καλό μάτι τη συνεργασία με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές να είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Εξάλλου θα είχε πολλές πιθανότητες να εκλεγεί ως το πιο αναγνωρίσιμο από τα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται εκτός ελληνικής Βουλής.

Όμως η πιθανότητα συνεργασίας «κόπηκε» πριν καν ξεκινήσουν επαφές και μάλιστα η εντολή ήρθε απευθείας από τον πρόεδρο Βελόπουλο, ο οποίος θα επιλέξει ο ίδιος το πρόσωπο που θέλει να στείλει με σκοπό να εκπροσωπεί τις θέσεις του κόμματος στην Ευρώπη.


Στα σχοινιά η Βόζεμπεργκ

Αλγεινές εντυπώσεις (και όχι μόνο) προκάλεσε στο Μαξίμου ο διαδικτυακός καυγάς μεταξύ του πρώην βουλευτή του κόμματος, Μπάμπη Παπαδημητρίου και της Ελίζας Βόζεμπεργκ, με τη δεύτερη να απειλεί με αγωγή. Ο πρώτος, σε δηλώσεις του στο Action 24 σχετικά με την ευρωβουλευτή μίλησε για ένα θέμα «μεγάλο και βαρύ», που ακόμα δεν έχει λυθεί. Και αν λυθεί, λύνεται αυτομάτως και του έτερου ευρωβουλευτή, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Δίχως να πει περισσότερα.

Η Βόζεμπεργκ απάντησε στις αιχμές Παπαδημητρίου μέσω Twitter, απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και με τη φράση: «Κανένα απολύτως θέμα δεν είχα ποτέ, ούτε έχω εγώ! Αντιθέτως, θέμα έχει ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου. Κι όλα αυτά ενώ προετοιμάζεται το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Αρχικά, παρά την πρόθεση Μητσοτάκη να μην υπάρχει τρίτη θητεία στην Ευρωβουλή, είχε την πρόθεση να δώσει το ΟΚ στη Βόζεμπεργκ. Πλέον, όχι. Αν και μια ψυχή μου έλεγε πως το σχόλιο του Μπάμπη του Παπ δεν ήταν διόλου μια διόλου αυθόρμητο. Δεν το ασπάζομαι, απλά σας το μεταφέρω.


Μύλος με το FlyOver

Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ ενδέχεται, ως λένε στη συμπρωτεύουσα, να στοιχίσει το FlyOver μιας και χρειάζονται επιπλέον έργα στήριξης, όπως φάνηκε από τις γεωτεχνικές μελέτες που έγιναν πρόσφατα, ενώ θα χρειαστούν περισσότερα χρόνια για την ολοκλήρωση του.

Σε περίπτωση ακύρωσης του έργου, ενδέχεται η αποζημίωση στον εργολάβο να φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, μιας κι υπάρχει το προηγούμενο δεδικασμένο της υποθαλάσσιας. Μύλος το θέμα και ήδη βγαίνουν προς τα έξω οι ευθύνες.


«Γιατί άφησα να ξεφτιλιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Δεν εξέπληξε η κριτική που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του 2023, Νίκος Μαραντζίδης. Εξάλλου ο γνωστός καθηγητής στηρίζει πλέον ανοιχτά τη Νέα Αριστερά. Περισσότερο απασχόλησε ωστόσο η δριμεία κριτική που άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα – του οποίου ήταν σύμβουλος. Διαβάστε ενδεικτικά.

«Το να παρακολουθεί σιωπηλός ο Τσίπρας την απόλυτη ακύρωση και γελοιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, να βλέπει απαθής το πολιτικό κόμμα που υπό τη δική του ηγεσία πριν από μερικά χρόνια συγκλόνισε τη χώρα, να μετατρέπεται σε κοσμικό γεγονός και να βυθίζεται στις δημοσκοπήσεις, εμένα προσωπικά με βρίσκει αντίθετο. Ο Τσίπρας στα 50 του χρόνια αποφάσισε να γίνει συνταξιούχος; αποφάσισε να γίνει συγγραφέας; Για να γράψει τι; ένα βιβλίο που θα έχει τίτλο “γιατί άφησα να ξεφτιλιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ”;».

Αρκετά είναι τα πρώην και νυν μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν το ίδιο παράπονο…


«Κάποτε τους έβρισκα μόνο στο χωράφι, σήμερα και μία ώρα στο καφενείο»

Σε μια αδιανόητη δήλωση απαξίωσης του κόπου των αγροτών προχώρησε ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Γιώργος κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με αιρετούς εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου Προποντίδας Εμμανουήλ Καρρά. Η αποστροφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και την αντίδραση της βουλεύτρια Χαλκιδικής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα, που ανέδειξε το γεγονός.

Τι είπε; «Νομίζω σαφέστατα ότι η θέση σας έχει βελτιωθεί και θα σας πω το γιατί: Κάποτε τον αγρότη τον έβρισκα μόνο στο χωράφι, σήμερα τον βρίσκω και μια ώρα στο καφενείο. Παράδειγμα λέω. Σίγουρα η ζωή μας δεν ήταν όπως πριν 20 χρόνια».

Πώς το έλεγε έλεγε ο μακαρίτης ο παππούς μου; Βούτα τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις…


«Κυριάκο, παρατράβηξε!»

Νέες, προκλητικές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δηλώσεις, κι από τον Νικήτα Κακλαμάνη. Μιλώντας στο Dnews είπε επί λέξει ότι «το φαινόμενο των μουσαφιραίων στη ΝΔ παρατράβηξε!» και πως «αγνοούν ότι το πολιτικό DNA της παράταξης μας ούτε διαγράφεται ούτε παραγράφεται».

Τι εννοούσε; Με αφορμή σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ που, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει προκαλέσει τη δυσφορία μεγάλου κομματιού της λαϊκής βάσης του κόμματος (βλ. Χριστοφιλοπούλου, Πύρρο Δήμα κλπ.).

Και προειδοποίησε: «Η παράταξη πρέπει να έχει μπροστά τον αριθμό 3 στο ποσοστό στις Ευρωεκλογές. Ο,τιδήποτε άλλο, ισοδυναμεί με ήττα, άσχετα από ποια θα είναι τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, που όπως φαίνεται θα είναι χαμηλά».

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας