Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Στο σκαμνί ο Καραμανλής, η αποχή του Τσίπρα, «γκολ» Αδωνι σε...

Κομισάριος: Στο σκαμνί ο Καραμανλής, η αποχή του Τσίπρα, «γκολ» Αδωνι σε Ανδρουλάκη

Inside info για τις πραγματικές δημοσκοπήσεις

Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία έχει σε δημοσκόπηση το «2» μπροστά καθώς η Alco τις έδωσε 28,2%, ποσοστό μειωμένο κατά 2,1 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Δεύτερο κόμμα όμως είναι οι… «δεν απαντώ» με 18,2% και μετά ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ στο 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο φτωχότατο 10,2%.

Η κυβέρνηση πληρώνει τη φθορά η οποία δεν ξεκίνησε από τις διπλές εκλογές του 2023, όπου εμφάνισε συσπείρωση, αλλά νωρίτερα. Και τα νομοσχέδια με τους μετανάστες και τον γάμο των ομόφυλων απομακρύνουν το δεξιό της κοινό – ως σωστά έχει πει, καιρό τώρα ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Υπάρχει όμως ανησυχία. Καμία! Ρώτησα και φίλο της στήλης, δημοσκόπο και σας παραθέτω πρόβλεψη που θα κοιτάξω να τη ρίξω και στο στοίχημα (για τις ευρωεκλογές πάντα): «ΝΔ τουλάχιστον 35%, ΚΚΕ στο 13% (!), ΠΑΣΟΚ συν πλην 12% και ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 8 και 9%».

Πολύ ενδιαφέρον, δεν βρίσκετε;


Τι θα καταθέσει ο Καραμανλής;

Με την εξέταση του πρώην υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, συνεχίζονται αύριο, Τρίτη, οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Εξάλλου, όπως αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή, την άλλη Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, θα εξεταστεί ο επιζήσας του τραγικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023, Ανδρέας Αλικανιώτης.

Προφανώς η εξέτασε Καραµανλή αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά μετά τις συγκλονιστικές κατηγορίες της Μαρίας Καρυστιανού, επικεφαλής του συλλόγου συγγενών των θυμάτων. Ο Καραμανλής οφείλει μεν να απαντήσει αλλά πλην (σύμφωνα με τα όσα έμαθα) κατηγορίες κατά του (προκατόχου του) Χρήστου Σπίρτζη του ΣΥΡΙΖΑ, τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τις Hellenic Train, οφείλει να αναλάβει και μέρος των ευθυνών που του αναλογούν.

Ειδάλλως, στα μάτια της κοινής γνώμης, θα είναι ο κύριος υπεύθυνος.


Γιατί ο Τσίπρας απέχει;

Με όλα αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρός του και πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να μην παραστεί σε καμία άλλη εκδήλωση τις επόμενες ημέρες πέραν του συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε όμως πρόσφατα επισκέψεις στο γραφείο του, στην οδό Αμαλίας: τον Διονύση Τεμπονέρα. Οι δυο τους συζήτησαν τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά – τουλάχιστον μόνο αυτό διέρρευσε.

Το ότι ο Τεμπονέρας είναι η μόνη, πια, εσωκομματική αντιπολίτευση στον Στέφανο Κασσελάκη και ότι το συνέδριο πλησιάζει, το λες και τυχαίο…


Για την Αριστερά στο Λονδίνο

Ειρήσθω εν παρόδω ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί στο Λονδίνο για να μιλήσει για τη σύγχρονη Αριστερά και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια προοδευτική διακυβέρνηση, σε μια συζήτηση τετ α τετ με τον γνωστό καθηγητή και επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Κέβιν Φέδερστοουν, στις 19 Φεβρουαρίου.

«Τι είδους ενότητα είναι εφικτή και επιθυμητή στην Αριστερά; Πώς μπορεί η Αριστερά να αποφύγει περαιτέρω ήττα;» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου για το θέμα της συζήτησης την οποία διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο.

Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά, ευκαιρία για τον Κασσελάκη να τα πει άνετα…


Δίκασε ο Αδωνις για τις υποκλοπές…

Ενίοτε ο Αδωνις Γεωργιάδης… δικάζει. Και έβγαλε στη… σέντρα τις προάλλες τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο προκάλεσε δημόσια λέγοντας πως «αν νομίζει πως παρανόμως τον παρακολουθούσαν, να κάνει μήνυση στον Δημητριάδη, αλλιώς κάνει την πάπια».

Όπως είπε απευθυνόμενος στον Μιχάλη Κατρίνη του ΠΑΣΟΚ, «όσο ο κ. Ανδρουλάκης δεν κάνει μήνυση σε κανέναν και κάνει κοινώς το λεγόμενο την πάπια και το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει στο ευρωκοινοβουλιο και να κατηγορεί την Ελλάδα για να της κόψουν τα λεφτά … δείχνει ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του για να κάνει την πάπια»…

Άδικο δεν έχει.


Δεν ανεβαίνει στα τρακτέρ ο Κουτσούμπας 

Δεκάδες αγροτικά μπλόκα μέσα σε μια μέρα επισκέπτεται ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επιβεβαιώνοντας – την ώρα που κάποιοι λένε πως δεν υπάρχει αντιπολίτευση στη ΝΔ – πως η «αντιπολίτευση στον δρόμο» παραμένει επίκαιρη. Βοιωτία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, τα γύρισε όλα.

Στο, δε, μπλόκο της Αταλάντης ένας αγρότης του είπε με χιουμοριστική διάθεση «γραμματέα, μην ανέβεις στο τρακτέρ και μας λένε τα ίδια που είπαν και για τον Κασσελάκη!», με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να μη χάνει την ευκαιρία και να του λέει ‘εγώ μπορεί να μην ανεβαίνω στα τρακτέρ, αλλά είμαι πάντα εδώ»!


Κάμερες και στους δημοσιογράφους…

Η υπουργική απόφαση που αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων, εκδόθηκε μεν με καθυστέρηση, έχει δε και διάφορα θέματα που μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Όπως ότι οι κάμερες θα μπαίνουν και στους χώρους που προορίζονται για την εγκατάσταση των συνεργείων τηλεοπτικής μετάδοσης και φιλοξενίας των δημοσιογράφων. Τέτοιες κάμερες δεν υπάρχουν στους χώρους υπουργείων ή στρατιωτικών επιτελείων που στεγάζουν δημοσιογράφους, αλλά θα υπάρχουν στα γήπεδα.

Αντέδρασε κανείς; Όχι. Η ΕΣΗΕΑ είχε εκλογές (όπου έκανε περίπατο για έκτη σερί φορά η Μαρία Αντωνιάδου) ενώ ο καθ’ ύλην αρμόδιος ΠΣΑΤ διάγει περίοδο σιωπής και αργών αντανακλαστικών.


Ηφαιστίωνας

Ως «κλέφτη και αμαρτωλό» χαρακτήρισε τις προάλλες η Ελληνική Λύση τον παπά Δημήτρη Νατσιό της Νίκης, επειδή λέει προσπαθεί να καπελώσει τους πάντες στον ιερό αγώνα κατά του νομοσχεδίου του γάμου των ομόφυλων. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ναυάγησε και η προοπτική της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Άλλωστε και ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Νατσιός έστειλαν ίδιες επιστολές στο ΕΣΡ επειδή, λέει, το Netflix παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο ως ομοφυλόφιλο.

Δύστυχε Ηφαιστίωνα τι σου έμελλε να πάθεις…

Τελικά όμως βρέθηκαν οι 15 απαραίτητοι βουλευτές με την συνεργασία Ελληνικής Λύσης και Νίκης. Καθότι η προσπάθεια τους να «τραβήξουν κόσμο» από το συντηρητικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας τελικά υπερίσχυσε.

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας