Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Η κίνηση-ματ Κασσελάκη εν μέσω παραγωγικής κουβέντας και η αλλαγή πλεύσης...

Κομισάριος: Η κίνηση-ματ Κασσελάκη εν μέσω παραγωγικής κουβέντας και η αλλαγή πλεύσης Μητσοτάκη

Περί Καραμανλή και Τεμπών

Έπεισε; Σίγουρα όχι, με τα όσα είπε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Στην κατάθεσή του υποστήριξε πως τα αίτια οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος και ότι καμία τεχνολογία δεν μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό πως ψεύδεται, ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη υποστήριξε πως κρύβεται, με τον ίδιο ν’ αντιδρά έντονα.

«Δεν πρόκειται να αφήσω να αιωρούνται αναπάντητες απόψεις που είναι πλήρως ανυπόστατες. Όσο με αφορά δεν θα τροφοδοτήσει μία στείρα μικροκομματική αντιπαράθεση πάνω από ένα τέτοιο θέμα. Δεν κρύφτηκα ποτέ. Δεν έπαιξα θέατρο ούτε σκοπεύω να το κάνω τώρα» ανέφερε. Αλλά μια αποστροφή του λόγου του έγινε viral. Και δικαιολογημένα:

«Δεν έλεγε το εξώδικό ότι ο σιδηρόδρομος δεν είναι ασφαλής. Το εξώδικο “προχωρήστε γιατί έχουμε ζητήματα ασφάλειας και ολοκληρώστε την 717”» τόνισε με δηκτικό τρόπο ο Καραμανλής, προκαλώντας τη νοημοσύνη των μελών της Επιτροπής και φυσικά τη δική μας…


Κίνηση-ματ, χωρίς υπερβολή…

Στην εκδήλωση της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος;» (σ.σ. ένας άκρως εγκωμιαστικός τίτλος για τον πρωθυπουργό) έγινε κάτι απρόσμενο. Διότι, όταν θέλει, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι… μετρ της επικοινωνίας.

Τι έκανε; Απλά… έσκασε στον χώρο του θεάτρου «Αλφα» αφού είχε ξεκινήσει η εκδήλωση, με την έκπληκτη Εφη Αχτσιόγλου να διακόπτει προς στιγμή την ομιλία της, κάθισε αναπαυτικά και αποχώρησε προτού ολοκληρωθεί από την πλαϊνή έξοδο (των ηθοποιών). Προσέξτε: δεν έβγαλε κιχ!

Κάποιοι κακεντρεχείς συνάδελφοι έλεγαν πως εμφανίστηκε απλά και μόνο για τις… φωτογραφίες. Μπορεί!

Ωστόσο, ακόμη και όταν του προτάθηκε από τον συντονιστή της συζήτησης Δημήτρη Τερζή (αφού εμφανίστηκε και με τον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) να πει δύο λόγια, αρνήθηκε ευγενικά κι από τη θέση του είπε «όχι, όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από τον Διονύση Τεμπονέρα». Σωστός.

Κίνηση-ματ. Εμφανίστηκε και στα sites κυριάρχησε η παρουσία του και όχι τα όσα (εξαιρετικά) είπαν Αχτσιόγλου, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Τεμπονέρας.

Όπως έγινε γνωστό τελικά, ο ίδιος ο Τεμπονέρας έστειλε το πρωί της Τρίτης πρόσκληση στον Κασσελάκη για να παραστεί στην εκδήλωση όπως επίσης και στους δύο γραμματείς της εκδήλωσης Ράνια Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη οι οποίοι δεν παρεβρέθησαν.


Ηγετικός ο Μανωλιός…

Δεν παραδέχεται το αν έχει αρχηγικές βλέψεις ή όχι στο ΠΑΣΟΚ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Η εμφάνισή του όμως στη χθεσινή εκδήλωση ήταν όντως ηγετική – το έλεγαν μεταξύ τους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς που παραβρέθηκαν. Και μπροστά στον Κασσελάκη μίλησε για «απουσία αντιπολίτευσης στη Δεξιά», ως μια έμμεση σπόντα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη...

Ο Χριστοδουλάκης υπενθύμισε ότι ο πλουραλισμός ήταν πάντα στοιχείο του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης που μπορεί να ενσωματώσει ετερογενείς πολιτικές αφετηρίες, από τη σύγχρονη αριστερά μέχρι το μεταρρυθμιστικό κέντρο. «Προσωπικά θεωρώ ότι δεν μπορούμε να χαρίσουμε το κέντρο και την αξιοπρέπεια της μεσαίας τάξης στη ΝΔ». Ενδιαφέρον.


Έδωσε ασίστ η Εφη…

Η ομιλία που κράτησε περισσότερο ήταν της Εφης Αχτσιόγλου, η οποία στάθηκε σε οκτώ σημεία-προϋποθέσεις για να συνεργαστούν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Κατά σειρά: σταθερές θέσεις, ιδεολογική μάχη, στρατηγική πλήρως και ολοκληρωτικά αντιπαραθετική με αυτή της Δεξιάς, ρεαλιστικές θέσεις, πολιτική σοβαρότητα, στοιχειώδεις προγραμματικές προϋποθέσεις («όχι όπως έπραξε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο και ζήτησε αναθεώρηση του Άρθρου 16» ανέφερε), επιμονή στις θετικές δυνατότητες των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται σε πλανητική κλίμακα και ο πολιτικός χώρος που θα επιδιώξει να ενοποιήσει με έναν μόνιμο τρόπο -όσο μόνιμα μπορεί να είναι τα πράγματα στην πολιτική- να δει τον εαυτό του ως όχημα.

Όχι, άδικο δεν έχει.


Ως… τι εμφανίστηκε ο Δραγασάκης;

Πολύς επώνυμος κόσμος της πολιτικής ήταν στη χθεσινή εκδήλωση, τα διαβάσατε εγκαίρως. Μεταξύ αυτών όμως ήταν και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην αντιπρόεδρος επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, Γιάννης Δραγασάκης. Ο οποίος Δραγασάκης έχει παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ κόμματος και παραμένει απλό μέλος. Παραμένει; Δεν ασχολείται καν… Μάλιστα έχει μιλήσει για «τρίτο ημίχρονο» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές με σαφή υπαινιγμό για εξελίξεις, εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό…


Πανδημοφιλής

«Γλεντάτε, γιατί χανόμαστε» ήταν το μήνυμα που εισέπραξαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βέροια απ’ τον επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωσή τους για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, δεν κάθισε για «ζύμωση» στα τραπέζια, αλλά το έριξε στον χορό με τις «συντρόφισσες» από την οργάνωση μελών Βέροιας.

Και εννοείται πως χόρεψε και μπροστά ουκ ολίγες φορές. Ρεσιτάλ έδωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ο πλέον δημοφιλής στους αντιπάλους του και εμπνέει σεβασμό.

Δεν είναι τυχαίο, ούτε είναι τυχαίος.


Αλλαγή πλεύσης Μητσοτάκη για τους ευρωβουλευτές

Νέα ρότα αναφορικά με τις τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εξέλιξη του θέματος της Μαρίας Σπυράκη με την αρχειοθέτηση της υπόθεσής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και μετά την θέληση των Ελίζας Βόζεμπεργκ, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Θοδωρή Ζαγοράκη να είναι ξανά εκ νέου υποψήφιοι (άπαντες έχουν ήδη από δύο θητείες στην Ευρωβουλή), ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κάνει εξαιρέσεις για κάποιον εξ αυτών. Ή θα είναι όλοι όσοι διεκδικούν τρίτη θητεία και πάλι υποψήφιοι ή δεν θα είναι κανένας – και η μπάλα… παίρνει τη Βόζεμπεργκ.

Η τελική σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου αναμένεται ως τα τέλη Μαρτίου, οπότε και θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις και θα δοθεί χρόνος στους υποψήφιους για να διεκδικήσουν σταυρό.

Παράλληλα, θα είναι και πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς στη λίστα: μετά τον Δημήτρη Τσιόδρα (που, κακά τα ψέματα κεντρώος είναι ο άνθρωπος), τον Βασίλη Κοντοζαμάνη και την Εύη Χριστοφιλοπούλου, ακολουθούν και ο Γιώργος Αυτιάς και ο Πύρρος Δήμας ενώ ακούγονται τα ονόματα του καθηγητή διεθνούς πολιτικής και πρώην διπλωματικού σύμβουλου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Σωτήρη Σέρμπου, της πρώην βουλεύτριας Νόνης Δούνια και του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου.


Όνομα-έκπληξη…

Ένα πρόσωπο το οποίο μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι η δημοσιογράφος (και συγγραφέας, με το καταπληκτικό «Η τελευταία μπλόφα») Ελένη Βαρβιτσιώτη. Εάν τελικά πεισθεί να αφήσει τη δημοσιογραφία για την ευρωλίστα της ΝΔ τότε θα πρέπει να θεωρείται από τα φαβορί για να εκλεγεί, μέσα μάλιστα και την πρώτη τριάδα.


Τελειωμένος

Τα κατάφερε τελικά ο Λευτέρης Αυγενάκης να εξοργίσει τους αγρότες παραμονές της κρίσιμης συνάντησης στο Μαξίμου. Οσα συνέβησαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προκάλεσαν τόσο εκνευρισμό στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια και οι εξηγήσεις που έδωσε (για μία ακόμη φορά) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έπεισαν κανέναν.

Εξ ου και στη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του επιτελείου του και των αγροτών, ο Αυγενάκης σχεδόν δεν μίλησε. Ως μου μετέφερε πηγή που ήταν μπροστά «κι ένα δέμα σανό, περισσότερο θα είχε μιλήσει».


Η Καϊλή… δικαιώνει το ΠΑΣΟΚ

Τα χέρια τους τρίβουν στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα το καταψήφισε μία μόνο ευρωβουλευτής των Ευρωσοσιαλιστών. Μα… φυσικά η Εύα Καϊλή. Και γιατί τρίβουν τα χέρια τους; Γιατί σύμφωνα με την οπτική και τη γραμμή του κόμματος, επιβεβαιώνεται πως η (πρώην) ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα ένας «δούρειος ίππος», όπως είχε πει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τουλάχιστον έτσι λένε.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.


Σήμερα ανακοινώνει το κόμμα ο Κόκκαλης

Ανοίγει σήμερα τα χαρτιά του ο Πέτρος Κόκκαλης για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα που θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 12.00 π.μ., η πρώην αντιδήμαρχος της Βιέννης Μαρία Βασιλάκου, ο ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πρασίνων Πέτρος Κόκκαλης, και ο πρώην αντιδήμαρχος της Αθήνας Λευτέρης Παπαγιαννάκης, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στον πολυχώρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3, Αθήνα), με θέμα τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, που θα συμμετέχει στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης που, μέσα σε 20 μέρες, έγραψε το βιβλίο για το «φαινόμενο Κασσελάκη», θα πολιτευτεί με τον νέο φορέα του Κόκκαλη.


Τι Βελόπουλος, τι Κασιδιάρης…

Σε δημόσιες δηλώσεις για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις κάλεσε τους βουλευτές ο Κυριάκος Βελόπουλος προκαλώντας ένταση στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχολιάζοντας την φράση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρου Μπιμπίλα που κάλεσε την Εκκλησία «να πει πόσους γκέι ιερείς υπάρχουν», είπε «γιατί δεν ρωτάμε πόσοι εδώ μέσα είναι ομοφυλόφιλοι; Για να ξέρουμε δηλαδή πως θα ψηφίσουν στο νομοσχέδιο για τον γάμο. Να ξέρουμε αν ψηφίζουμε υπέρ των δικών μας προτεραιοτήτων και επιθυμιών ή υπέρ του ελληνικού λαού. Γιατί αν εγώ είμαι εφοπλιστής και βουλευτής και έρθω εδώ να ψηφίσω υπέρ των φοροαπαλλαγών θα είναι διαπλοκή. Ας βγουν λοιπόν επισήμως όλοι οι βουλευτές και να πουν “είμαι αυτό ή το άλλο”. Για να ξέρουμε ποιοι και γιατί θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο».

Η τοποθέτηση Βελόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη: «Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρίσκεται! Να ανακληθεί στην τάξη και να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα είπε».

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας