Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Πρόεδρος με ημερομηνία λήξης ο Κασσελάκης και τι θα κάνει ο...

Κομισάριος: Πρόεδρος με ημερομηνία λήξης ο Κασσελάκης και τι θα κάνει ο Τσίπρας…

Πώς γλίτωσε τη μομφή ο Κασσελάκης…

Τελευταία στιγμή φαίνεται να γλίτωσε, σύμφωνα με πληροφορίες του Κομισάριου, ο Στέφανος Κασσελάκης την πρόταση μομφής από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Και «πυροσβεστικός», λένε, ήταν ο ρόλος του Νίκου Παππά, του ανθρώπου που τον στήριξε στον β’ γύρο των εσωκομματικών.

Ήταν έτοιμη λοιπόν η Πολιτική Γραμματεία να αποφασίσει για έκτακτη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. και άμεσα, Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν, τον Παύλο Πολάκη να αναφέρει στην Πολιτική Γραμματεία ότι «μετανιώνω που τον υποστήριξα» και τον Γιώργο Τσίπρα να εκτοξεύει τη «βόμβα» ακόμη και για αλλαγή στην προεδρία του κόμματος, ο Παππάς κράτησε πιο ήπιους τόνους και… γλίτωσε τον Κασσελάκη από την πρόταση μομφής.

ΥΓ. Στη φωτό κάτωθι, ο Κασσελάκης χθες στο κέντρο της Αθήνας με τους αγρότες, πάνω στο τρακτέρ. Σταρ κανονικός, όλα τα κινητά τον απαθανατίζουν…


…και το «άδειασμα»

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, ύστερα από πέντε ώρες. Η ΠΓ αρνήθηκε να δώσει τη «λευκή επιταγή» που ζήτησε ο πρόεδρος μέχρι το 2027 και ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε πίσω τα περί προσφυγής στη βάση. Άδεισμα κανονικό.

Τα στελέχη της παράταξης δεν υπέκυψαν στο τελεσίγραφο, απαντώντας πως «δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν, θα κριθείς στις ευρωεκλογές».

Άρα, τα δεδομένα είναι τα εξής: ο Κασσελάκης μένει (μέχρι να… φύγει διότι τον ΣΥΡΙΖΑ τον περιμένουν μονοψήφια ποσοστά τον Ιούνιο), τα μέλη αναζητούν διάδοχο (στις κουβέντες -και- χθες οι Διονύσης Τεμπονέρας, Σωκράτης Φάμελλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης) και, πρακτικά, είναι πρόεδρος με ημερομηνία λήξης.

Εκτός κι αν καταφέρει να… γυρίσει το μπιφτέκι. Γίνεται;

Αν βγει ο ήλιος από τη Δύση, γίνεται…


Η αγκαλιά στη Ρένα

Tο «παρών» στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έδωσε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδε τη Ρένα Δούρου τη φώναξε και την αγκάλιασε δίνοντάς της συγχαρητήρια αναφορικά με την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα για τη φωτιά στο Μάτι.

«Συγχαρητήρια. Επιτέλους δικαιοσύνη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της Ρένας Δούρου και για τα εννέα αποδιδόμενα αδικήματα αφού όπως φάνηκε από την αποδεικτική διαδικασία δεν υπήρχαν ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής. Απ’ όσα πληροφορήθηκα μάλιστα, μόνο η Δούρου στάθηκε στο πλευρό του προέδρου Κασσελάκη, και όσων επιδιώκει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ…


Τι θα κάνει τελικά ο Τσίπρας;

Αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι το γεγονός του επικείμενου συνέδριου δεν θα είναι η ομιλία Κασσελάκη αλλά η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, όσοι ονειρεύονται το σενάριο επανάκαμψης του πρώην πρωθυπουργού πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Τσίπρας, στην ομιλία του, θα στείλει μήνυμα ενότητας και θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς στις επικείμενες ευρωεκλογές ώστε όλοι να σοβαρευτούν.

Ο Τσίπρας βρίσκεται επίσης σε συνεχή επικοινωνία όχι μόνο με κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Ολγα Γεροβασίλη και ο Σωκράτης Φάμελλος αλλά και με πρόσωπα που ήταν δίπλα του το διάστημα που ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


«Παγώνουν» οι νέες νομαρχιακές

Μεγάλη γκρίνια υπάρχει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και επειδή η διά ζώσης ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των νέων νομαρχιακών επιτροπών, που ήθελε ο Στέφανος Κασσελάκης και ήταν να γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, αναβάλλονται. Δεν κατάφεραν οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης να ικανοποιήσουν την επιθυμία του προέδρου για πολλούς τεχνικούς αλλά – σύμφωνα με πολλούς – και πολιτικούς λόγους.

Εξ ου και ο Κασσελάκης είναι δυσαρεστημένος από τους γραμματείς του κόμματος για το θέμα. Πάντως στη συνεδρίαση «φόρτωσε» ο Αλέκος Φλαμπουράρης, έθεσε θέμα για το αδιάβλητο της διαδικασίας, μίλησε για «αυταρχική συμπεριφορά» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Αυτό διαψεύστηκε από την Κουμουνδούρου, αλλά… έγινε. Και επειδή πάντα περνάει του προέδρου, τελικά υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση Κασσελάκη για μετάθεση δύο εβδομάδων μετά το συνέδριο των εσωκομματικών εκλογών.


Η δίκη των Τεμπών…

Τέτοια μεγάλη δίκη, με 31 κατηγορουμένους, να διεξάγεται σε διάστημα μόλις 16 μηνών από την τέλεση των αδικημάτων, σίγουρα δεν έχει ξαναγίνει. Αναλογιστείτε ότι εκείνη για το Μάτι ξεκίνησε μετά από πέντε χρόνια. Πρόκειται για τη δίκη των Τεμπών, η οποία δεν καθυστερεί χάρις στον νέο Ποινικό Κώδικα του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Αυτή η επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας αναμένεται να αποδώσει την πρέπουσα τιμή στα θύματα, αλλά και στις οικογένειές τους που περιμένουν τη δικαίωση. Συν ότι την προσεχή Δευτέρα 2ο υπουργός Δικαιοσύνης θα βρεθεί στη Λάρισα, όπου σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη θα ψάξουν να βρουν ειδική αίθουσα η οποία θα στεγάσει τη δίκη των Τεμπών.


Αρνήθηκε την πρόταση Ανδρουλάκη

Αρνήθηκε την συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δέχθηκε πρόταση από τον Νίκο Ανδρουλάκη για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις κάλπες της 9ης Ιουνίου αλλά την απέρριψε. Ευγενικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να τον συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο καθώς έχει κύρος στην Ελλάδα αλλά και στις Βρυξέλλες, ωστόσο δεν μπόρεσε να τον πείσει ενώ ο Χατζηθεοδοσίου δεν το σκέφτεται για πολιτική. Τουλάχιστον, όχι ακόμη.


Ζεσταίνει… μηχανές ο Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ανακοίνωση του, έκανε γνωστό ότι ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου ιδρύθηκε το κόμμα με την κατάθεση καταστατικού και όλων των απαραίτητων εγγράφων στον Άρειο Πάγο. Στις 4 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματος.

Μετά την ανακοίνωση του κόμματος ο Λοβέρδος θα κάνει μία ειδική εκδήλωση στα μέσα του Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην εκδήλωση αυτή θα ανακοινώσει και τις κομβικές παρουσίες του νέου κόμματος.

Ως τώρα μαζί του είναι ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αλλά και η επί χρόνια διευθύντρια επικοινωνίας του, Μαρία Μιλήνη.

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας