Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Βράζουν με την Ασημακοπούλου, ο… ρουφιάνος της Κουμουνδούρου και η εκδίκηση...

Κομισάριος: Βράζουν με την Ασημακοπούλου, ο… ρουφιάνος της Κουμουνδούρου και η εκδίκηση Τσίπρα

Νίκο, κοίτα τον καθρέπτη…

Το μεσημέρι σήμερα αναμένεται να… βγουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ, καθώς θα συνεδριάσει η ΚΟ του κόμματος για το νομοσχέδιο Πιερρακάκη που προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, διαφοροποιήθηκε (μετά τη Νάντια Γιαννακοπούλου) και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Οδυσσέα το περίμενε, άλλωστε εδώ και καιρό τον έχει στο… ψυγείο, όπως όμως και από τη Νάντια.

Μένει, πάντως, να φανεί τι θα γίνει, εφόσον ο Ανδρουλάκης επιβάλλει κομματική πειθαρχία: θα τηρηθεί από όλους τους βουλευτές; Και αν όχι, τι ποινές θα επιβληθούν από τον πρόεδρο;

Πώς ο Παππάς «άδειασε» τον Τσίπρα…

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν από την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί πολλές συζητήσεις, καθώς επρόκειτο για την πρώτη πολιτική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού μετά οκτώ μήνες.

Το ερώτημα γιατί αποφάσισε ο πρώην πρόεδρος να παρέμβει στο παρά πέντε του συνεδρίου εξακολουθεί να αιωρείται. Πληροφορίες λένε πως ένας βασικότατος λόγος που κινητοποίησε τον Τσίπρα, πλην της πολύ κακής εσωκομματικής κατάστασης, ήταν το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη, που μιλούσε ακόμη και για αλλαγή ονόματος του κόμματος, θεωρώντας υποχρέωσή του να μιλήσει. Ωστόσο προ αυτού είχε γίνει βραδινό μίτινγκ, στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, παρουσία αρκετών, όπως του Θανάση Καρτερού, της Ολγας Γεροβασίλη, του Μιχάλη Καλογήρου αλλά και του Νίκου Παππά, ώστε να συζητήσουν το θέμα και το περιεχόμενο της παρέμβασης. Άπαντες είχαν αποφασίσει πως «με τον Κασσελάκη δεν πάει άλλο».

Ο Παππάς συμφώνησε και στο συνέδριο… στήριξε Κασσελάκη!

…και η «πληρωμένη» απάντηση Αλέξη

Ευλόγως πήρε… ανάποδες ο Αλέξης Τσίπρας με τον πάλαι ποτέ στενό του συνεργάτη, Νίκο Παππά. Και επειδή ο πρώην πρωθυπουργός έχει μνήμη… ελέφαντα, πήγε στο συνέδριο της «Καθημερινής» και… στόλισε έμμεσα τον Παππά, λέγοντας (σε ελεύθερη μετάφραση) πως στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τα έκανε μαντάρα – και αυτό κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι κατώτερο του αναμενομένου, τότε η παρέμβαση Τσίπρα θα έχει δικαιωθεί από τα ίδια τα γεγονότα. Και ο ίδιος θα βγει μπροστά. Με νέο κόμμα; Με επάνοδο στον ΣΥΡΙΖΑ; Με κάλεσμα στον Νίκο Ανδρουλάκη; Απάντησε ο ίδιος.

Πώς; Με μια ατάκα του στο συνέδριο της «Καθημερινής»: «δεν μπορεί η Αριστερά να συμβαδίσει με τις εξελίξεις». Ο Τσίπρας θέλει να κάνει restart με κάτι νέο. Δεδομένα.

Ρουφιάνος;

Την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστή η απόλυση του Θύμιου Γεωργόπουλου από τη θέση του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. Μια άκομψη απόλυση. Ποια ήταν όμως η αφορμή που οδήγησε τον Στέφανο Κασσελάκη στην απόφαση να του δείξει την πόρτα της εξόδου μετά από 15 χρόνια;

Πηγές υποστηρίζουν ότι η απόλυσή Γεωργόπουλου – ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη – συνδέεται με τη διαρροή των στοιχείων της εταιρείας του Στέφανου Κασσελάκη, στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, μέσω της οποίας δανειοδότησε τη Left Media Α.Ε., ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ και να πάρουν το δώρο Χριστουγέννων.

Οι ίδιες πηγές «δείχνουν» τον Γεωργόπουλο για τη διαρροή, προς το news247.gr, των στοιχείων της εταιρείας του Κασσελάκη και γι’ αυτόν λόγο, λένε, απολύθηκε από τη θέση του. Αλήθεια ή όχι, αυτό έμαθα και σας το μεταφέρω.

Άγρια κόντρα Κασσελάκη – Γεωργόπουλου για το δάνειο στο ΣΥΡΙΖΑ

Κλ(ε)ίνει επί… δεξιά το ευρωψηφοδέλτιο

Στο Μαξίμου κατανόησαν πως… ό,τι δώσαμε, δώσαμε αναφορικά με τους κεντροαριστερούς υποψήφιους ενόψει ευρωεκλογών και πλέον κλ(ε)ίνει προς τα δεξιά.

Καλός ο Δημήτρης Τσιόδρας του Ποταμιού, καλή η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Πύρρος Δήμας του ΠΑΣΟΚ αλλά είναι πιο χρήσιμη η Βούλα Πατουλίδου, που απευθύνεται σε άλλου τύπου ακροατήρια στη βόρεια Ελλάδα. Το αυτό και για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και την Ελίζα Βόζεμπεργκ, αμφότερες με σαμαρικές καταβολές. Θα ακολουθήσουν κι άλλες. Τα γράψαμε από χθες τα ονόματα.

Έσχατη προσθήκη ο (επίσης πρώην ΠΑΣΟΚος) αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Σωτήρης Σέρμπος, πρώην δεξί χέρι του… Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειρήσθω εν παρόδω η Βόζεμπεργκ μίλησε στο govnews.gr και έσταξε… μέλι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποιοι «γαλάζιοι» πάνε για Βρυξέλλες

Δύο δημοσκοπήσεις κυκλοφόρησαν τελευταία: η μία από το μέγαρο Μαξίμου και η άλλη από γνωστή εταιρεία που πασχίζει να την πουλήσει στα κανάλια. Σε ό,τι αφορά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Γιώργος Αυτιάς προηγείται με τουλάχιστον 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο, που φαίνεται να είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (προ… μέιλς όμως) και ακολουθούν, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Πύρρος Δήμας και Δημήτρης Τσιόδρας,

Συνάμα, ακούγεται ότι ο Μίλτος Μητσιάς – γιος του αοιδού Μανώλη Μητσιά – για οικογενειακούς λόγους απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Βράζουν με την Ασημακοπούλου

Την άμεση παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προκάλεσαν δημοσιεύματα για τη αποστολή e-mails από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους Έλληνες. Η ίδια, σε δηλώσεις της, παραδέχθηκε ότι έστειλε ένα newsletter που παρακινούσε σε ψήφο και αρνήθηκε ότι έλαβε τα στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών (που έχει σχέση με τους απόδημους και με την επιστολική ψήφο).

Ερωτηθείσα τι αφορούσε η δήλωσή της «έχω πάρει τα νομίμως από το υπουργείο Εσωτερικών», απάντησε: «Αφορά το ’19, όταν ήμουν υποψήφια ευρωβουλευτής και όπως όλοι οι υποψήφιοι».

Έπεισε; Εαυτόν μάλλον, γενικώς όχι.

Ενδεικτική ήταν η ατάκα του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη: ότι η σύνδεση της επιστολικής ψήφου με το newsletter της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου είναι ατυχής.

Πάει Βουκουρέστι ο Μητσοτάκης

Στο Βουκουρέστι θα κλείσει και τυπικά η υποψηφιότητα του Μαργαρίτη Σχοινά, για ανανέωση της θητείας του ως Επίτροπου στην ΕΕ. Εκεί όπου το Λαϊκό Κόμμα, έχει το συνέδριο του ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Εκεί, θα μετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΝΔ, θα αποφασισθεί η εκ νέου υποψηφιότητα της σημερινής προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και θα κλείσει και η υποψηφιότητα Σχοινά, που όπως λέγεται έχει συμφωνηθεί να πάρει όχι μόνον θέση αντιπροέδρου στην νέα θητεία αλλά και σημαντικές αρμοδιότητες.

Φορτσάρει ο Κόκκαλης

Ενώ ΣΥΡΙΖΑ κινούνται στον αστερισμό των αλλαγών που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Πέτρος Κόκκαλης σταδιακά οργανώνεται και ο Κόσμος του αρχίζει να στελεχώνεται με αξιόλογα πρόσωπα. Εμφανίστηκαν άλλωστε τα πρώτα 30 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και μεταξύ αυτών είναι ο συνταγματολόγος Ξενοφών Κοντιάδης, που είναι και ο συντονιστής πολιτικού σχεδιασμού, ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης (γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μιχάλη Παπαγιαννάκη), ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, που θα είναι ο συντονιστής οργανωτικού και ο εκπρόσωπος Τύπου Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Διάδρομος μέσω Κύπρου για τη Γάζα

Επανέρχεται δυναμικά, μέσω των ΗΠΑ, το σχέδιο για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου από τη Λευκωσία για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Το σήμα το έδωσε αρχικά ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν, με προσωπική ανακοίνωσή του, ενώ ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Κίρμπι, και ο Κύπριος εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αμφότεροι επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας. Βέβαια, η ιδέα είναι «ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο», διευκρίνισε ο Κίρμπι, και ούτε είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει τελικά η Κύπρος.

Δια την υπογραφήν

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας