Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Οι… γραφικοί του ΠΑΣΟΚ, οι διαψεύσεις για τα F-16, ο Μπελέρης...

Κομισάριος: Οι… γραφικοί του ΠΑΣΟΚ, οι διαψεύσεις για τα F-16, ο Μπελέρης και τα πλάνα του Τσίπρα

Χωρίς Μητσοτάκη αλλά… με Τσίπρα το Φόρουμ των Δελφών - Αλαφούζος κατά Μητσοτάκη – Υπερατλαντικός ο… Κουτσούμπας – Μυθικές ατάκες Κακλαμάνη!

«Ακατάσχετη σεναριολογία τα περί μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία»

Με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με τα ελληνικά F-16 πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει. «Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία», σχολίαζαν περαιτέρω οι ίδιες πηγές.

Το «Νewsweek», σε άρθρο του με τίτλο «Η Ουκρανία βλέπει απροσδόκητη ενίσχυση με F-16 από ευρωπαίο σύμμαχο», αναφέρει ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 32 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το Κίεβο περιμένει απογοητευμένο να φτάσει το πρώτο από τα δυτικής κατασκευής αεροσκάφη τις επόμενες εβδομάδες». Στο ίδιο κείμενο παρατίθενται και οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια τις προηγούμενες μέρες στις οποίες αναφέρθηκε στους πολλούς τύπους μαχητικών που διαθέτει η Ελλάδα, την ανάγκη για ομοιοτυπία και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα F-16 Block 30 και τα Mirage 2000-5 θα μπορούσαν να πουληθούν.

Χωρίς Μητσοτάκη αλλά… με Τσίπρα το Φόρουμ των Δελφών

Ξεκινά από σήμερα το 9ο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο εφέτος παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες. Η κυριότερη από αυτές είναι ότι δεν θα παραστεί και δεν θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο λόγος της απουσίας του είναι τα προγραμματισμένα ταξίδια στην Λιθουανία και την Πολωνία, τα οποία συμπίπτουν με τις ημέρες διεξαγωγής του φόρουμ.

Η άλλη, παρ’ ολίγον, ιδιαιτερότητα θα ήταν ότι παραλίγο να συμμετείχε για πρώτη φορά ο Δημήτρης Κουτσούμπας αλλά η παρουσία του ακυρώθηκε ελέω της δυσαρέσκειας του γενικού γραμματέα για τη συμμετοχής στο φόρουμ του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι (μέσω τηλεδιάσκεψης).

Αναμένεται, συνάμα, μία ακόμη δημόσια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν κρύβει ότι κάτι ετοιμάζει και ότι κάποια σχέδια έχει στο μυαλό του (βλ. παρακάτω). Ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι επίσης εκεί, όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τι γίνεται με τον Μπελέρη

Ο πρωθυπουργός δεν θα πάρει πάνω του μόνο στα λόγια τον προεκλογικό αγώνα, αλλά και με πράξεις, ξεκινώντας περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Ήδη βρέθηκε σε Ρόδο και Τήλο κι ακολουθεί η βόρεια Ελλάδα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πίεση που δέχεται η ΝΔ από τα δεξιά της, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν πως υπάρχει μια απευθείας ροή της τάξεως του 2% από τη Νέα Δημοκρατία προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, στον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική σε πολλά σημεία της ομιλίας του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς βρίσκεται στην τελική φάση κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου, με το μεγάλο ερώτημα να είναι η συμμετοχή ή όχι του Φρέντι Μπελέρη. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας έχει αυξημένες πιθανότητες να είναι υποψήφιος, με την τελική απόφαση να ληφθεί άμεσα, ίσως και σήμερα.

Γιατί τον άδειασε ο Ανδρουλάκης;

Εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Μπαράν Μπουρχάν μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του. Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ο βουλευτής Ξάνθης τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας για υπόθεση που ενημέρωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει φτάσει στη Βουλή δικογραφία σε βάρος του Μπουρχάν για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων. Σήμερα, θα περάσει από την επιτροπή η άρση ασυλίας του. Το ΠΑΣΟΚ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα ψηφίσει υπέρ.

Τι σχεδιάζει ο Τσίπρας;

Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Ινστιτούτου που ετοιμάζει (για να παράγει πολιτική, όπως λέει) ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε ο δημοσιογράφος, Ανδρέας Μπούσιος. Είχε εργαστεί στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και είχε συνεργαστεί με την εφημερίδα «Αυγή» ως αρθρογράφος της. Εκείνο που ξεχωρίζει από το υπό ίδρυση Ινστιτούτο που ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός είναι οι 40 κούτες που έχει καλά φυλαγμένες στο γραφείο του.

Πρόκειται για το αρχείο του Τσίπρα, όταν ήταν πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που σχεδόν πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, χώρεσαν σε 40 κούτες. Σε αυτές, περιλαμβάνονται αρχεία για την διαπραγμάτευση του τρίτου μνημονίου, αλλά και έγγραφα για το δημοψήφισμα. Περιλαμβάνονται επίσης επιστολές με τους ηγέτες της εποχής, ήτοι Αγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μπαράκ Ομπάμα, ανταλλαγή επιστολών με τον Μίκη Θεοδωράκη και πολλά άλλα…

Ο πρώην πρωθυπουργός προχωρά με ταχείς ρυθμούς την οργάνωση του Ινστιτούτου, το οποίο, όπως λέει, δεν θα είναι ένα απλό Ινστιτούτο ή Ιδρυμα, όπως έχουν δημιουργήσει οι προκάτοχοί του πρωθυπουργοί, αλλά ένας φορέας που θα παράγει πολιτική. Και αυτός είναι ο λόγος που μεταβιβάζει στο Ινστιτούτο και το αρχείο του.

 Αλαφούζος κατά Μητσοτάκη…

Για ανακολουθία σχετικά με τις εξαγγελίες που είχε κάνει σχετικά με τα μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα κατηγορεί ο Γιάννης Αλαφούζος τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραθέτει τη δήλωση που είχε κάνει ο υπουργός περί καμερών ασφαλείας σε όλα τα γήπεδα και ταυτοπροσωπία από τις 9 Απριλίου και με αφορμή τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμη για την εφαρμογή των μέτρων σχολιάζει πως «έχετε ακούσει το ανέκδοτο με τον σκύλο που όταν έφτασε το αυτοκίνητο που κυνηγούσε δεν ήξερε τι να το κάνει;».

Αφορμή η προ καιρού δήλωση Βρούτση πως «αάν στις 7 Μαρτίου δεν λειτουργούν οι κάμερες στα γήπεδα και στις 9 Απριλίου δεν υπάρχει ταυτοπροσωπία, τότε μπορείτε να με κρεμάσετε στα δημοσιογραφικά μανταλάκια».

Ο Κασσελάκης, ο Δένδιας και… ο Αυτιάς

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη σχεδιάζει και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης που θα βρεθεί στο διάστημα 13-16 Απριλίου στην αμερικανική μεγαλούπολη και θα παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση που γίνεται προς τιμήν της 25ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί και σε συναντήσεις ομογενών, αφού ο ίδιος πιστεύει πολύ στην ψήφο τους και θεωρεί πως το κόμμα του θα τα πάει καλά στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σας έχω γράψει και προ ημερών ότι την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο Νίκος Δένδιας, με τον οποίον ο κ. Κασσελάκης διατηρεί καλή σχέση και αποφεύγει να τον στοχοποιεί. Όμως εκεί θα είναι και ο Γιώργος Αυτιάς, εξ ου και θα λείπει από την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ στο κέντρο της Αθήνας την προσεχή Δευτέρα, με αποτέλεσμα ίσως να ανακοινωθεί ξεχωριστά εντός της εβδομάδας.

Υπερατλαντικός… Κουτσούμπας

Βαλίτσες για Καναδά και ΗΠΑ ετοιμάζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, θα επισκεφτεί τις δύο χώρες από τις 21 ως τις 27 Απριλίου. Εκεί λειτουργούν Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ με πλούσια δραστηριότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που στελέχη του ΚΚΕ έχουν μιλήσει σε συγκεντρώσεις Ελλήνων ομογενών.

Στον Καναδά ο Κουτσούμπας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ελληνικής κοινότητας και θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις που θα διοργανώσουν η Κομματική Οργάνωση στο Μόντρεαλ και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο.

 «Ευτυχώς που ξεφορτωθήκαμε τον Ζαγοράκη!»

Καυστικό σχόλιο πραγματοποίησε ο Νικήτας Κακλαμάνης για τη μετακίνηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ και την κάθοδό του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» του Action 24, ο άλλοτε πρόεδρος της Βουλής, σχολιάζοντας τη στάση του κ. Ζαγοράκη, είπε με περιπαικτική διάθεση: «Αφήστε να πάρει και έναν δεξιό το ΠΑΣΟΚ, έχουμε μαζέψει το μισό ΠΑΣΟΚ. Αφήστε να φύγει ένας από μας να πάει στο ΠΑΣΟΚ». Επική ατάκα!

«Δηλαδή για τ’ όνομα του θεού, σιγά πια, γίνεται ολόκληρος ντόρος. Ευτυχώς που τον ξεφορτωθήκαμε!». Έγραψε…

«Αυτοδικαίως, με βάση το καταστατικό της ΝΔ έπαψε να είναι μέλος της ΚΟ, διότι έθεσε υποψηφιότητα με άλλο κόμμα και έπαψε να είναι μέλος της ΝΔ» είπε χθες ο Παύλος Μαρινάκης για τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

 Απέναντι στον… Μπρατάκο ο Σοφιανός

Εξελίξεις στο μεγάλο επιμελητήριο της Αθήνας. Μετά την παραίτηση του Γιάννη Μπρατάκου από τη θέση του ως υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ (για τη γνωστή πλέον επίσκεψη στο σπίτι του Βαγγέλη Μαρινάκη) και είχαν σκάσει οι φήμες για την (πανηγυρική) επάνοδό του στη θέση του προέδρου του ΕΒΕΑ. Οι εκλογές στο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας πήραν νέα παράταση για τα τέλη του 2024.

Ωστόσο ο επιχειρηματίας Νίκος Σοφιανός, «γέννημα θρέμμα Νέα Δημοκρατία» ως λένε, γνωστοποίησε επίσημα ότι κατεβάζει ψηφοδέλτιο, με τίτλο «Το ΕΒΕΑ στα μέλη του». Θα έχει ενδιαφέρον. Ισχυρίζεται πως η παράταξή του απαρτίζεται από μια δυναμική ομάδα, με πάνω από 150 επιχειρηματίες». Για να δούμε…

Πιο γραφικοί κι από την Ακρόπολη

Τον Ιανουάριο είχε κάνει, «απαράδεκτες και επικίνδυνες δηλώσεις» (ως τος είχε χαρακτηρίσει τότε η Χαριλάου Τρικούπη): ο βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης είχε ισχυριστεί ότι οι Τούρκοι γείτονές μας, θα έρθουν και «θα μας σφάξουν όλους» και τους παρομοίασε με την οργάνωση της Χαμάς.

Τις προάλλες… ξαναχτύπησε. Βγήκε στο Κανάλι της Βουλής και είπε (για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη) πως «αν τον παρακολουθούσαν για εθνικούς λόγους καλά του έκαναν και τον παρακολουθούσαν. Πάνω από όλα η πατρίδα».

Κι αυτός ο άνθρωπος παραμένει ακόμη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ…

Την πρόβλεψη, δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές του Ιουνίου έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τόσο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα… «Φαίνεται πως το δεύτερο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Πας σε ανθρώπους που δεν φαντάζεσαι ότι βλέπουν τον Κασσελάκη αλλιώς και σου λένε “γιατί όχι;”. Κερδίζει έδαφος», δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση.

Τελικά ο Λοβέρδος έχει στόχο να βγάλει το κόμμα του (Δημοκράτες) ευρωβουλευτή ή απλά να κόψει από το ΠΑΣΟΚ;

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας