Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Αρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπαράν, αποφασίζει ο ΑΠ για Σπαρτιάτες,...

Κομισάριος: Αρση ασυλίας για Βελόπουλο και Μπαράν, αποφασίζει ο ΑΠ για Σπαρτιάτες, ΠΑΣΟΚ κατά Λοβέρδου

Μπλεξίματα (και) για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Η σωστή ατάκα του Παναγιώτη Κουρουμπλή – Η «Αντιγόνη» της Λιάνας Κανέλλη

ΠΑΣΟΚ κατά Χριστοφιλοπούλου και Λοβέρδου

Η (υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία) Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης μίλησε σε γραμμή… ΠΑΣΟΚ: ότι τα κίνητρα για την υποψηφιότητα του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά αλλά μόνο ψηφοθηρικά.

Όπως χαρακτηριστικά παραδέχτηκε, ο κ. Μπελέρης «ενσωματώνει τη δεξιά της πλευρά», ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου επιβεβαίωσε ότι στόχος είναι να φρενάρει τις διαρροές ψηφοφόρων προς την Ακροδεξιά, αναρωτώμενη μάλιστα «γιατί είναι κακό αυτό;». κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό; Αυτό λέει η Χριστοφιλοπούλου…

Όσον, τέλος, αφορά στην αποστροφή του δημοσιογράφου Μανώλη Αναγνωστάκη, υποψήφιου με το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου που στην ίδια εκπομπή χαρακτήρισε τον Μπελέρη «του ποινικού δικαίου άνθρωπο», ας αποφασίσουν στο κόμμα τους αν έχει δίκιο ο κ. Αναγνωστάκης ή ο πρόεδρός τους, που τον επισκέφθηκε στη φυλακή, λένε από το ΠΑΣΟΚ.

Ώρα για άρση ασυλιών και εξοβελισμό Σπαρτιατών

Αύριο, Τετάρτη, η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου. Εις βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση από τον Ευστάθιο Φλώρο, που είναι πρώην στέλεχος (υποστηρίζει μάλιστα ότι ήταν συνιδρυτής) της Ελληνικής Λύσης και πατέρας του ανεξάρτητου πλέον και πρώην Σπαρτιάτη βουλευτή, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Θεωρεί πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπολύει συκοφαντικές επιθέσεις εις βάρος του μέσω ενός εικονικού λογαριασμού στο «X». Ο Βελόπουλος θεωρεί «αστεία» την υπόθεση και ζητά και ο ίδιος την άρση της ασυλίας του, θεωρώντας πως οι κατηγορίες θα καταπέσουν στο δικαστήριο.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος βέβαια και για τον Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων. Ο πρώην –μετά τη διαγραφή του λόγω της υπόθεσης – βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται μεταξύ άλλων πως το 2014 «συνταγογραφούσε τη χορήγηση φαρμάκων που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ ήταν εν γνώση του, ότι θα χρησιμοποιούνταν για παρασκευή και διακίνηση ναρκωτικών».

Επίσης αύριο, Τετάρτη ο Άρειος Πάγος θα προχωρήσει στην ανακήρυξη των συνδυασμών ενόψει των ευρωεκλογών – έχουν δηλώσει συμμετοχή 46 κόμματα. Το ερώτημα είναι οι Σπαρτιάτες. Αν ο Άρειος Πάγος τους απορρίψει, τότε θα υπάρχει το παράδοξο να «κόβεται» το 2024 κόμμα του οποίου η συμμετοχή εγκρίθηκε από τον… Άρειο Πάγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2023.

Τι (άλλο) ανησυχεί τον Βελόπουλο;

Στο στρατόπεδο του Κυριάκου Βελόπουλου ανησυχούν για ένα πρόσωπο που γνωρίζουν ότι κάνει… γκελ στο δεξιό κοινό και είναι πιθανό να βγει πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά. Στην Ελληνική Λύση γνωρίζουν ότι ο Αυτιάς έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων στην οποία στοχεύει και ο Βελόπουλος.

Μάλιστα στέλεχος της Ελληνικής Λύσης έλεγε χαρακτηριστικά ότι ο Αυτιάς έχει περισσότερο κοινό στους παραδοσιακούς δεξιούς της βόρειας Ελλάδας πάρα στην Αττική ή τον τόπο καταγωγής του, στη Σάμο.

Συν ότι όλα δείχνουν ότι η άνοδος του κόμματος του Βελόπουλου έχει πιάσει φτάσει «ταβάνι» (ως και 10,5% εμφανίστηκε σε δημοσκοπήσεις, πλέον στο 9,4%). Οι δεξιές υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας, η πόλωση πριν τις ευρωεκλογές αλλά και πιθανές γκάφες με θεωρίες συνωμοσίας καθώς και η ακραία ρητορική που αποθαρρύνουν το σοβαρό δεξιό κοινό να ψηφίσει Ελληνική Λύση και δεν θα μπορέσει να γίνει καταλύτης εξελίξεων στη «δεξιά πολυκατοικία».

Μπλεξίματα (και) για τη Ζωή…

Προσφυγή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και της Επιτροπής Ελέγχου Οικονομικών Πολιτικών Κομμάτων κατέθεσε ο δικηγόρος Δημήτρης Μπακόπουλος εν ονόματι πρώην στελεχών και συνεργατών του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η προσφυγή βασίζεται σε βεβαίωση του Αρείου Πάγου πώς το κόμμα αυτό δεν διαθέτει ακόμη καταστατικό, ως, οφείλει αλλά και όργανα θεσπισμένα και αιρετά όπως επίσης οφείλει με αποτέλεσμα να παραβιάζει το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος όπως ισχυρίζεται ο κ. Μπακόπουλος.

Η υπόθεση είναι αξιοπρόσεκτη. Οι προσφεύγοντες καταγγέλλουν πώς από την στιγμή που το κόμμα δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν ικανοποιεί τις συνταγματικές επιταγές τότε δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται.

Σωστός ο Κουρουμπλής

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στηρίζει ολόθερμα την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να δηλώνει δημοσίως την ορθόδοξη πίστη του και την ιδιαίτερη σχέση του με τα θεία. Μάλιστα αναθάρρησε σε τέτοιο βαθμό που ο πρόεδρος του κόμματος δεν είναι «άθεος», αφήνοντας να εννοηθεί πως τα προηγούμενα χρόνια οι «θρησκευόμενοι» του κόμματος ήταν υπό διωγμόν.

«Η Αριστερά διέπραξε διαχρονικά ένα λάθος. Άφησε τη Δεξιά να διαχειρίζεται πολιτικά την Ορθοδοξία, ενώ τα διακυβεύματά της για μια κοινωνία ισότητας είναι χαρακτηριστικά της Αριστεράς. Η συντηρητική παράταξη θεωρεί ότι ο χώρος της Ορθοδοξίας είναι απόλυτα ιδιοκτησιακός γι’ αυτήν. Προσωπικά, πιστεύω στον θεσμό της Ορθοδοξίας και στον ιστορικό της ρόλο και θεωρώ ότι δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέπουμε σε αυτόν τον χώρο να κυριαρχεί πολιτικά η ΝΔ», είπε ένας από τους πλέον έμπειρους στον ΣΥΡΙΖΑ. Που κυνηγά πολύ τις Βρυξέλλες φέτος…

Η «Αντιγόνη» της Λιάνας Κανέλλη

Η δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα βρεθεί στο πολιτικό μικροσκόπιο του ΚΚΕ κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Λιάνας Κανέλλη με τίτλο «Αντιγόνη στη Χάγη» στις 26 Απριλίου στα γραφεία της «Σύγχρονης Εποχής».

Κατά την παρουσίαση η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναμένεται να προσεγγίσει πολιτικά τα όσα συνέβησαν στην δίκη Μιλόσεβιτς αναδεικνύοντας τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Στο βιβλίο «Αντιγόνη στη Χάγη» η Κανέλλη αποτυπώνει τα όσα βίωσε στη δίκη Μιλόσεβιτς και κάνει λόγο για μία μοντέρνα Αντιγόνη ενώπιον ενός σύγχρονου Κρέοντα υπό τη μορφή της σύνθεσης ενός Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Η ιστορία -σύμφωνα με την συγγραφέα- έλαβε χώρα στη Χάγη 2.500 χρόνια μετά από την πρώτη Αντιγόνη του Σοφοκλέους, άγνωστο πόσα χρόνια πριν την επόμενη Αντιγόνη, που θα προκύψει ως ανάγκη των καιρών για αντίσταση, αγώνα, αμφισβήτηση απέναντι στους μελλοντικούς Κρέοντες μέχρι αυτοί να ηττηθούν οριστικά.

Η Κανέλλη όχι μόνο περιγράφει και αποκαλύπτει το τι συνέβη κατά την κατάθεση της, εκείνη τη φθινοπωρινή μέρα του Οκτώβρη του 2004 στη Χάγη, αλλά και για το τι συνέβη τις 78 μέρες της άνοιξης του 1999 στο Βελιγράδι…

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας