Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος, εσωκομματικές ίντριγκες στο ΠΑΣΟΚ, σαρώνει ο Παππάς

Κομισάριος: Έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος, εσωκομματικές ίντριγκες στο ΠΑΣΟΚ, σαρώνει ο Παππάς

Άνετη πρωτιά για Αυτιά - Το ποινικό μητρώο του Μπελέρη – Έρχεται Αθήνα ο Αλ Σίσι - Φάτε έναν παπά της Βουλής…

Πώς έλιωσε ο (εκκλησιαστικός) πάγος

Επειτα από μία μακρά περίοδο κρίσης ελέω του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, Κυριάκος Μητσοτάκης και αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έχουν την Παρασκευή τετ α τετ, καθώς ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις δομές της αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό. Μία συνάντηση που αναμένεται με ενδιαφέρον για το κλίμα που θα αποτυπωθεί μεταξύ Μητσοτάκη και του προκαθημένου της ελλαδικής εκκλησίας.

Επιχειρήθηκε προ καιρού μια προσέγγιση στη μυστική συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον αρχιεπίσκοπο αλλά οι συνθήκες δεν είχαν ωριμάσει ακόμη. Συνεχίστηκαν οι επαφές. Ο Σταύρος Παπασταύρου και ο σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Χάρις Κονιδάρης έκλεισαν τη συνάντηση Ιερώνυμου με τον γιο του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, που κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτης με την ΝΔ ενώ χθες ο αρχιεπίσκοπος πραγματοποίησε επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας. Ο πάγος έλιωσε.

Βέβαια είχε φροντίσει και ο αρχιεπίσκοπος να αποδοκιμάσει τις επιθέσεις σε βουλευτές για την ψήφιση του νομοσχεδίου, που είναι ήδη νόμος με δήλωση ότι «τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη». Η αρχή έγινε μετά την κυριακάτικη επίθεση από πολιτεύτρια της Νίκης στη βουλευτή Καβάλας, Αγγελική Δεληκάρη. Και σε αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί και η λεκτική επίθεση που δέχτηκε στην Πάτρα κατά τη διάρκεια λιτανείας η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Και ο φόβος είναι μεγάλος ενόψει και της Μεγάλης Εβδομάδας σε πολλές μητροπόλεις, καθώς πολλοί μητροπολίτες δεν βλέπουν με καλό μάτι την επαναπροσέγγιση….

 Άνετη πρωτιά για Αυτιά…

Μυστικές (όχι και τόσο τελικά…) δημοσκοπήσεις έφερναν πρώτο τον Γιώργο Αυτιά στην ευρωλίστα της Νέας Δημοκρατίας – και με άνεση. Και επιβεβαιώθηκε χθες από την Opinion Poll. O Αυτιάς 41,4% και δεύτερος (έκπληξη) ο Πύρρος Δήμας με 28,5%, τρίτος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 27,4%. Στην 5η θέση ο Φρέντι Μπελέρης με 21,7%, αρκετά κάτω Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Τσιόδρας αλλά σε εκλόγιμες θέσεις (εκτιμάται ότι η ΝΔ θα βγάλει 9-10 έδρες).

Πηγές εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη για την οποία παίχτηκε ένα θρίλερ κατεβαίνει-δεν κατεβαίνει, τελικά έδωσε μια ώθηση, δικαιώνοντας τον Σταύρο Παπασταύρου που πρότεινε τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ειδικά στο δεξιό εκλογικό ακροατήριο. Τα πυρά που εξαπολύει η αντιπολίτευση αποδίδοντας ακροδεξιά χαρακτηριστικά στον Μπελέρη, δεν επηρεάζουν τα συγκεκριμένα κοινά όπως εκτιμούν κομματικές πηγές. Θεωρούν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα θα ανεβάσει και άλλο τα ποσοστά της ΝΔ.

 «Το ποινικό μητρώο του Μπελέρη είναι καθαρό»

«Η Αλβανία δεν θα κρατήσει έναν ευρωβουλευτή φυλακισμένο», δήλωσε χθες ο γιος του υποψηφίου ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος. Σημείωσε πως η απόφαση του πρωθυπουργού να εντάξει τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο, έδωσε χαρά και συγκίνηση στον πατέρα του.

Και ξεκαθάρισε πως το ποινικό μητρώο του πατέρα του είναι καθαρό και στην Αλβανία και στην Ελλάδα, σχετικά με δηλώσεις που συνδέουν τον Φρέντι Μπελέρι με την υπόθεση ΜΑΒΗ. «Έχουν γίνει τρεις φορές δικαστήρια στην Αλβανία και έχουμε αθωωθει. Εάν υπήρχε έστω και μια εμπλοκή θα είναι γίνει γνωστό. Είναι από κύκλους στην Αλβανία, είναι προπαγάνδα», τόνισε.

Η συνέντευξη δόθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM 107,7 της Θεσσαλονίκης και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση, που κάνουν εξαιρετική δουλειά εδώ και καιρό…

Εσωκομματικές ίντριγκες στο ΠΑΣΟΚ

Ακόµα και µεταξύ των βουλευτών είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν µάχη έστω για την εκλογή συγκεκριµένων υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι, εκτός κάποιων εξαιρέσεων, κάνουν αγώνα δρόµου βασισµένοι στις δικές τους, κυρίως, δυνάµεις καθώς ο μηχανισµός του κόμματος και του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη ρίχνει όλο το βάρος στην υποψηφιότητα του γραµµατέα του κόµµατος, Ανδρέα Σπυρόπουλου (και σε 2-3 άλλων).

Υπάρχει βέβαια και η παπανδρεϊκή… συνιστώσα στο ΠΑΣΟΚ, πάντα ισχυρή και υπολογίσιμη που µαζί µε την κίνηση της Ανανεωτικής Αριστεράς, της οποίας ηγείται ο Θόδωρος Μαργαρίτης, εστιάζουν στη στήριξη της υποψηφιότητας του Φίλιππου Σαχινίδη (εκτός φυσικά από τον Νίκο Παπανδρέου). ∆υνατό χαρτί της υποψηφιότητάς του θεωρείται η υποστήριξη που έχει από το ισχυρό οργανωτικό δίκτυο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραµµατέα του κόµµατος Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Πλέον ισχυρή υποψηφιότητα βέβαια είναι αυτή του Γιάννη Μανιάτη, που αποτελεί και προσωπικό στοίχηµα του Ανδρουλάκη.

Έρχεται Αθήνα ο Αλ Σίσι

Μπορεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αγκυρα στις 13 Μαΐου να κλείδωσε, όμως εξίσου σημαντική είναι και η επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, που κλείδωσε και αυτή για τις 20 Μαΐου στην Αθήνα. Ο Σίσι έρχεται επικεφαλής μεγάλης κυβερνητικής αντιπροσωπείας στο πλαίσιο του ελληνοαιγυπτιακού στρατηγικού διαλόγου.

Σχεδόν ολόκληρο το αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο θα βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα, με επικεφαλής τον Αλ Σίσι, ενώ θα τους συνοδεύει και ο Αιγύπτιος διοικητής των μυστικών υπηρεσιών. Πρόκειται για το πιο χαρακτηριστικό βήμα των αναβαθμισμένων ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων.

Στη διάταξη και οι (αυξημένες) μεταναστευτικές ροές από την Αίγυπτο, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να στέλνει εκτάκτως στο Κάιρο τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη με στόχο τη στενότερη δυνατή συνεργασία των δύο πλευρών στο μέτωπο της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης και της ενίσχυσης της νόμιμης.

Σαρώνει ο Νίκος Παππάς…

Στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το γκάλοπ της Opinion Poll, καταγράφεται πρωτιά της Σοφίας Μπεκατώρου με 35,2% και ακολουθούν ο (πρώην μπασκετμπολίστας) Νίκος Παππάς με 33,7% και ο Κώστας Αρβανίτης με 27,9%. Είναι μια απάντηση προς τους… πρώην, και νυν της Νέας Αριστεράς, που δεν τον ήθελαν για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Και, κυρίως, είναι μια δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα προς το πρόσωπό του.

Λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει 3 ευρωβουλευτές: από κοντά είναι οι Έλενα Κουντουρά και Νίκος Φαραντούρης και πολύ μακριά ο Ευάγγελος Αντώναρος, η Δώρα Τσαμπάζη και η Δώρα Αυγέρη

Φάτε έναν παπά της Βουλής…

«Καταδίκασε την επίθεση στη βουλευτή της ΝΔ αν και χρειάζεται πολιτικό χαστούκι στην κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός για τον βουλευτή του κόμματος, Νίκο Παπαδόπουλο με αφορμή το επεισόδιο και το χαστούκι στην Αγγελική Δεληκάρη της ΝΔ.

Από τη Νίκη επιχειρούν, πάντως, να ρίξουν τους τόνους και αποδίδουν στο… πηγαίο και στο… αυθόρμητο του χαρακτήρα του βουλευτή τα όσα προκλητικά υποστήριξε με «ιερό πάθος» εντός εκκλησίας.

Μπράβο, όχι μπράβο Νατσιέ. Ωραίος παπάς είσαι κι εσύ, όπως δηλώνεις.

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας