Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Το Εκλογοδικείο που αποτελειώνει τους Σπαρτιάτες και ο πολιτικός καιροσκοπισμός του...

Κομισάριος: Το Εκλογοδικείο που αποτελειώνει τους Σπαρτιάτες και ο πολιτικός καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Βελόπουλος, ο λόγος του… ξύλου χθες στη Βουλή – Μελέτη και Κασσελάκης στην TV - Όταν ο Λοβέρδος αποθεώνει… τον Σαμαρά - 400.000 νέοι ψηφοφόροι τον Ιούνιο

Είναι καθαρά θέμα Εκλογοδικείου

Καταπέλτης είναι το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου αναφορικά με τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές, καθώς σε αυτό γίνεται ρητή αναφορά στην πραγματική σχέση του κόμματος με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, στο πολυσέλιδο κείμενο απόφασης του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής αναφέρεται ως «πραγματικός αρχηγός» που χρησιμοποίησε ως όχημα τους βουλευτές των Σπαρτιατών για να ξεπεράσει τους περιορισμούς της εκλογικής νομοθεσίας.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνε από εδώ και πέρα: και είναι καθαρά θέμα Εκλογοδικείου. Πώς θα αλλάξουν οι έδρες αν οι Σπαρτιάτες καταδικαστούν σας έγραφα πριν από ενάμισι μήνα καθώς εκκρεμεί και αυτό (κι έχει πλέον και το… μπουστάρισμα από τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου).

Ε, από ό,τι μου λένε, στο 50-50 είναι τα δύο σενάρια: να μοιραστούν οι 12 έδρες των Σπαρτιατών (6 θα πάρει η ΝΔ) ή να γίνουν επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρειες όπου ανέδειξαν βουλευτή.

 Βελόπουλος, ο λόγος του… ξύλου χθες στη Βουλή

Πρωτοφανείς οι καταστάσεις στο Κοινοβούλιο με βουλευτή να βιαιοπραγεί ενάντια σε άλλο βουλευτή και να παραπέμπεται με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία, ως απήγγειλε ο εισαγγελέας στον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνο Φλώρο, για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Εις βάρος του Φλώρου ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου, που ορίζει ότι: «Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Ο λόγος της κόντρας; Μα ο Κυριάκος Βελόπουλος, μάλιστα το περιστατικό έλαβε χώρα ενόσω στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, μετά από μήνυση για εξύβριση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Φλώρου, Ευστάθιος Φλώρος. Ο κατηγορούμενος πριν επιτεθεί, είχε έντονο διάλογο με τον Γραμμένο εντός της αίθουσας. Όταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός της αίθουσας, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της άρσης ασυλίας του Βελόπουλου, η οποία είχε γίνει μετά από μήνυση που είχε καταθέσει ο πατέρας του Φλώρου, ο Βελόπουλος δεν ήθελε και δεν πήρε το λόγο. Ο Ευστάθιος Φλώρος λοιπόν ζήτησε το λόγο για να μιλήσει κάτι όμως το οποίο δεν έγινε καθώς δεν το προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής. Σύμφωνα με τον Ευστάθιο Φλώρο, κατά τη διάρκεια εκείνης της στιγμής που ζητούσε δηλαδή τον λόγο, χρησιμοποίησε ακραίες και χυδαίες εκφράσεις κατά του προσώπου του αλλά και κατά μελών της οικογένειάς του ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος. Και απάντησε ο γιός του με γροθιές.

Εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης και μάλιστα από τον ίδιο τον Κυριάκο Βελόπουλο, διαψεύδεται κατηγορηματικά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν αυτές οι εκφράσεις από το βουλευτή του κόμματός του, τον Γραμμένο.

 Και… beef Βελόπουλου με Λιάγκα

Σκληρό beef στην πόλη από δύο πολύ σκληρούς άντρες που εάν δεν το προσέξουν μπορεί να εξελιχθεί σε τίποτα… χειρότερο. Ο Γιώργος Λιάγκας προκάλεσε τον Κυριάκο Βελόπουλο, αν τολμάει να πάει από κοντά να του πει για τα περί… κολονοσκόπησης και Αλίκης στο Ναυτικό!

«Είναι χυδαίες οι αναφορές σας. Δεν μπορείς να αποκαλείς έναν πατέρα δύο παιδιών ότι είναι η Αλίκη στο Ναυτικό, επειδή τις προάλλες φόρεσα μαρινιέρα. Είναι υποτιμητικό και χυδαίο να το λες δημόσια. Επίσης, επειδή αναρωτήθηκες πόσους ομοφυλόφιλους έχουμε στην εκπομπή, θέλω να σου πω κάτι, δεν τους μετράω. Να ένα καλό άλλοθι, βγες σήμερα και πες ότι δεν πάω στην εκπομπή του Λιάγκα γιατί έχει ομοφυλόφιλους».

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής συμπλήρωσε πως «θεωρώ χυδαία την αναφορά να πάω να κάνω κολονοσκόπηση. Από τέτοια αρσενικά και τέτοιους άντρες, δεν πάει μπροστά ούτε η πατρίς, ούτε η θρησκεία, ούτε η οικογένεια. Ακόμα και τώρα που με βρίζεις χυδαία, εγώ σε καλώ να μου τα πεις από κοντά αυτά περί κολονοσκόπησης και Αλίκης στο Ναυτικό. Για έλα να μου τα πεις από κοντά»!

Καλά θα πάει (και) αυτό…

 Ο πολιτικός καιροσκοπισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι η δεύτερη φορά. Την πρώτη είχε αποφύγει να καταθέσει υπόμνημα προκειμένου να καταστεί αποτρεπτική η συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής στις εθνικές εκλογές του 2023 μέσω αχυρανθρώπων του Ηλία Κασιδιάρη: τους Σπαρτιάτες. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο αναφορικά με το ζήτημα του κόμματος Σπαρτιάτες και των αποκαλύψεων που έχουν προηγηθεί ακόμη και από τον πρόεδρο του κόμματος για τις σχέσεις με τον φυλακισμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η… πολιτική δήλωση στην οποία επέλεξε να προχωρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα περί ολιγωριών της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα αυτό έρχονται να προστεθούν στα όσα είχαν προηγηθεί. Και κυρίως στην αποκάλυψη που είχε κάνει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος για άρνηση της Κουμουνδούρου το 2023 για κοινή κατάθεση υπομνήματος των τριών κομμάτων, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Πρωτοβουλία στην οποία είχε προχωρήσει ο ίδιος, αλλά συνάντησε την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυε, και ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση, στα κόμματα δεξιά της ΝΔ εκτιμώντας πως θα κόψουν ψήφους. Ο πολιτικός καιροσκοπισμός της Κουμουνδούρου δείχνει να μην επηρεάζεται ούτε από τις αλλαγές στην ηγεσία του. Το γεγονός ότι δεν μπήκε στη διαδικασία να συμμετάσχει ώστε να εμφανιστεί και ένα μέτωπο απέναντι στα ακροδεξιά μορφώματα δείχνει τις προθέσεις και τους στόχους του κόμματος.

 Μελέτη και Κασσελάκης απόψε στην TV

Απόψε τα μεσάνυχτα ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξενεί στο «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 την (υποψήφια με τη ΝΔ) Ελεονώρα Μελέτη. Πώς από την ιταλική φιλολογία βρέθηκε στη δημοσιογραφία και από εκεί στην πολιτική; Το ξεκίνημα της από τη Σχολή του ΑΝΤ1 μέχρι την παρουσίαση των ειδήσεων και των ψυχαγωγικών εκπομπών. Τα παιδικά χρόνια, ο γάμος και η κόρη της.

Ο, δε, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και την «Αυτοψία». Λίγες εβδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές, η κάμερα της εκπομπής του Alpha ακολούθησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η εκπομπή μεταδίδεται απόψε, Πέμπτη στις 00:15.

 Όταν ο Λοβέρδος αποθεώνει… τον Σαμαρά

Αρκετοί ξαφνιάστηκαν όταν άκουσαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, επί σχεδόν 25 χρόνια βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, να αποθεώνει τον Αντώνη Σαµαρά και να λέει πως ήταν ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός. Οι συγκεκριµένοι κύκλοι δεν θα έχουν αντιληφθεί πως ο Μεσσήνιος στάζει… µέλι για τους ∆ηµοκράτες του Λοβέρδου.

Πιο χρήσιμα συμπεράσματα θα βγουν από τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει ο Λοβέρδος στη Μεσσηνία, αν και εσχάτως φαίνεται ότι έχει υπάρξει ένας ιδιαίτερα ισχυρός παράγων στη σχετική εξίσωση που διαφοροποιεί τα πράγµατα. Ο λόγος φυσικά για την υποψηφιότητα Φρέντι Μπελέρη, που εγκλωβίζει ξεκάθαρα το σύστηµα Σαµαρά και φέρνει τον πρώην πρωθυπουργό ενώπιον της ανάγκης να τοποθετηθεί ακόμη και δημοσίως υπέρ του εκλεγµένου δηµάρχου Χειµάρρας, προκειμένου να καταδείξει ότι τα όποια ζητήµατά του µε τη σημερινή «γαλάζια» ηγεσία δεν είναι δυνατόν να σταθούν εμπόδιο στην υπεράσπιση των διαχρονικών πολιτικών αρχών και της ρητορικής του.

Πρόβλημα…

Τι θυμήθηκε ο Νίκος για τον Ανδρέα…

«Πιστεύω μικρότερος το όνομα “Παπανδρέου” δεν είχε τη σημασία που έχει τώρα ούτε υπήρχε το φαινόμενο “Ανδρέα”. Νομίζω ότι ήταν πατέρας της γενιάς του, ήταν αυστηρός» εξομολογήθηκε ο Νίκος Παπανδρέου για τον πατέρα του στην κάμερα του ΑΝΤ1.

«Ήμουν πάντα λίγο σε κόντρα μαζί του, μάλλον για να αποδείξω ότι μπορούσα. Αν ήξερε πιο πολλά από μένα και έβλεπε ότι δεν ξέρω τόσα όσα αυτός, δεν θα τον έπειθα ότι μπορώ» θυμήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Πολλές φορές το να έχεις επώνυμο δεν σημαίνει ότι είναι στρωμένος με πέταλα ο δρόμος. Ο θείος μου έμπαινε σε μαγαζί και έλεγε “είμαι ο Γιώργος Παπανδρέου, θέλω κάθισμα”. Μάθαμε να μην είμαστε έτσι, να μην επιμένουμε. Ο Ανδρέας έλεγε “δεν είναι προνόμιο, εσύ πρέπει να το αποδείξεις ότι έχεις τις ικανότητες”».

400.000 νέοι ψηφοφόροι τον Ιούνιο

Στις ευρωεκλογές θα έχουν δικαίωμα ψήφου περίπου 110.000 νέοι ψηφοφόροι που συμπλήρωσαν τα 16 τους χρόνια, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών. Με το πρόβλημα υπογεννητικότητας που έχει η χώρα μας, αυτός είναι ο ρυθμός γεννήσεων ανά έτος.

Επομένως, μέχρι τις εθνικές εκλογές (2027, αν γίνουν τότε…) που θα κρίνουν την επόμενη κυβέρνηση θα έχουν προστεθεί στους εκλογικούς καταλόγους πάνω από 400.000 17άρηδες και 18άρηδες. Είναι το εκλογικό κοινό που φλερτάρει με την αποχή και την πολιτική απαξία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει διείσδυση που δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί από κανένα κόμμα… Στο επιτελείο Μητσοτάκη έκαναν focus στους νέους από το 2019. Το 2023 το TikTok έγινε ένα βασικό όπλο της προεκλογικής καμπάνιας.

Δια την υπογραφήν
Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας