Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΑπάντηση Δούκα για τον Λόφο του Στρέφη: «Να μην ανησυχεί ο κ....

Απάντηση Δούκα για τον Λόφο του Στρέφη: «Να μην ανησυχεί ο κ. Μπακογιάννης»

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την ακύρωση της ανάπλασης στον Λόφο του Στρέφη, έδωσε σήμερα ο Χάρης Δούκας, με την κόντρα του τέως και του νυν δημάρχου Αθηναίων να συνεχίζεται.

«Ωραίες οι επισημάνσεις του κ. Μπακογιάννη. Ας μας πει όμως, γιατί δεν προχώρησαν όσα αναφέρει, εδώ και δύο χρόνια που έχει στηθεί το εργοτάξιο στον λόφο του Στρέφη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων και προσθέτει «να μην ανησυχεί. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, με σχέδιο, μαζί με τους κατοίκους».

Και συνεχίζει ο κ. Δούκας κάνοντας λόγο για «εικόνα πλήρους εγκατάλειψης» που παρουσιάζει ο Λόφος του Στρέφη και για επιθυμία της νυν δημοτικής αρχής να ξαναγίνει προσβάσιμος και ασφαλής για τους κατοίκους.

«H παρούσα δημοτική Αρχή έχει ως πρωταρχικό στόχο να είναι ο Λόφος του Στρέφη ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός προς τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Αντίθετα, εδώ και περίπου δύο χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα που είχαν ανακοινωθεί, αλλά ο Λόφος παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.

Αποτελεί λοιπόν πρόκληση ο κ. Μπακογιάννης να κουνάει το δάχτυλο περί δήθεν απώλειας χορηγίας ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, όταν επί περίπου δύο χρόνια παρακολουθεί αδρανής και αδιάφορος τον χώρο να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων ακόμη και συγκρούσεων.

Είναι υπόλογος απέναντι όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί λόγω της ανεπάρκειάς του διακύβευσε μία ακόμη ευκαιρία αναβάθμισης της πόλης. Σημειώνουμε επίσης ότι, κατόπιν προσφυγής κατοίκων, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Δεκέμβριος 2023) εξέδωσε διαταγή να σταματήσουν τα έργα. Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας