Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΣε εξέλιξη εργασίες οδοποιίας στη Λ. Κηφισού

Σε εξέλιξη εργασίες οδοποιίας στη Λ. Κηφισού

Με γοργούς ρυθμούς εκτελούνται εργασίες οδοποιίας και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας επί της λεωφόρου Κηφισού, στη βάση του στρατηγικού σχεδίου 7 αξόνων για την βελτίωση της κεντρικότερης οδικής αρτηρίας του λεκανοπεδίου, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στο καθοδικό ρεύμα προς Πειραιά, από την Αττική οδό μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου. Βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός 10ημέρου η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης τύπου Led, συμπεριλαμβανομένου και του νέου αρχιτεκτονικού φωτισμού στην πρώτη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου, στο ανισόπεδο κόμβο Κηφισού-Πέτρου Ράλλη.

Σημειώνεται ότι επί της λεωφόρου έχουν τοποθετηθεί 5 ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (fullmatrix) για την άμεση ενημέρωση των οδηγών, σχετικά με τους χρόνους διαδρομής και τα έκτακτα συμβάντα. Επίσης σημαντική για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια τους, αποδεικνύεται, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της περιφέρειας και η συνδρομή των οχημάτων οδικής ασφάλειας (τύπου βαν), τα οποία επιχειρούν όλο το εικοσιτετράωρο.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τον εκσυγχρονισμό της Λ. Κηφισού, ανέφερε: «Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και με γρήγορους ρυθμούς τις ανάλογες εργασίες σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, καθώς η προστασία της ζωής είναι για εμάς προτεραιότητα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας